Pereiti į pagrindinį turinį

Kolumbariumas jau pilnas

2009-01-28 09:00
Kolumbariumas jau pilnas
Kolumbariumas jau pilnas / Vytauto Liaudanskio nuotr. Užpildė: kolumbariume laisvų vietų nebeliko praėjusią savaitę.

Lėbartų kapinėse prieš porą metų pastatytas kolumbariumas jau pripildytas. Kol miesto kapinėse neatsiras nauja vieta mirusiųjų pelenams laikyti, artimieji urnas laidos žemėje arba laikys namuose.

Paskutinė vieta uostamiesčio kolumbariume užpildyta prieš savaitę. Nuo 2007 m. gegužės iki šių metų sausio vidurio užpildytos visos kulumbariume įrengtos 168 vietos.

"Poreikis statyti kolumbariumą yra didžiulis, tačiau žinant ekonominę situaciją, galima spėti, kad greitai jo neturėsime. Planas tai daryti lyg ir yra, bet reikėtų nemažai lėšų projektui, o paskui statybai", – kalbėjo Kapinių priežiūros tarnybos vedėja Ina Kichtenkienė.

Kol kas neaišku, kur būtų statomas naujasis kolumbariumas. Galvota, kad antrasis toks statinys, kur kas didesnis už pirmąjį, galėtų atsirasti Joniškės kapinėse.

I.Kichtenkienė pasakojo, kad pastačius kolumbariumą pirmoji 28 vietų sienelė buvo užpildyta per porą savaičių, nes žmonės jau senokai laukė jo atidarymo. Pradžioje laidotuvininkai prie urnų laidojimo sienos atnešdavo daugybę vainikų, tačiau pastaruoju metu vis labiau įsigali mada aukoti mirusiojo giminėms pinigų, o į kapines atnešama tik puokštė gėlių.

Vieta urnai kolumbariume, kaip ir kapo, suteikiama nemokamai. Žmonėms tenka mokėti pinigus už kapo duobės iškasimą, o laidojant pelenus, už raidžių iškalimą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų