Pereiti į pagrindinį turinį

Kolumbariumui – vien tik vizijos

2009-09-07 09:09
Svajonės: gyventojai kol kas priversti lūkuriuoti antrojo kolumbariumo atsiradimo uostamiestyje.
Svajonės: gyventojai kol kas priversti lūkuriuoti antrojo kolumbariumo atsiradimo uostamiestyje. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Kol miesto valdžia tik svarsto naujojo kolumbariumo vizijas, artimųjų pelenus klaipėdiečiai priversti laikyti namuose arba laidoti šeimos kapavietėse.

Prieš dvejus metus Lėbartuose pastatytas pirmasis Lietuvoje kolumbariumas sulaukė milžiniško žmonių dėmesio. Tik pradėjus laidoti urnas, jau buvo aišku, kad 168 vietų ilgam neužteks.

„Kolumbariume vietų nebeliko per metus pusantrų. Urnos buvo laidojamos iš visos Lietuvos. Žmonės aktyviai teiraujasi, tačiau vietų jau nebėra. Gyventojams belieka laukti, kada atsiras naujas kolumbariumas“, – teigė Kapinių priežiūros tarnybos specialistė Rasutė Paulikienė.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėja Violeta Staskonienė tikino, kad apie naują kolumbariumą kol kas belieka tik pasvajoti.

„Metai tokie, kad negalime sau to leisti. Galima tik svarstyti vizijas, kur galėtų atsirasti antrasis kolumbariumas. Kol kas trūksta lėšų net kapinių plėtros projektui užbaigti. Plėtra pagal visas sutartis jau turėjo būti užbaigta. Negauname lėšų iš Privatizavimo fondo. Iš suplanuotų 11 mln. litų kapinių plėtrai trūksta 2 mln. Rangovas vis sustabdydavo darbus. Dalį lėšų sumokėjome, darbai vėl pajudėjo“, – kalbėjo V.Staskonienė.

Esą kol kas ieškoma lėšų antrojo kolumbariumo projektavimo darbams. Lėbartų kapinėse jis numatytas didžiojoje pagrindinio tako aikštėje.

„Dabartinis kolumbariumas yra pagrindinio tako gale. Šio tako viduryje esančioje kur kas didesnėje teritorijoje numatyta statyti tūkstančio vietų kolumbariumą“, – sakė Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėja.

Pasak specialistės, projektavimo darbai turėtų būti pradėti kitais metais.

„Strateginiame plane numatytas kolumbariumas ir Joniškės kapinėse. Čia esanti kapinių tvora jau yra prastos būklės, todėl ją rekonstruojant čia galima būtų įrengti kolumbariumą“, – aiškino V.Staskonienė.

Nors techninis Joniškės kapinių projektas turėjo būti parengtas dar šiais metais, tam kol kas taip pat trūksta lėšų.

Kolumbariumas Lėbartų kapinėse savivaldybei kainavo 323 tūkst. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų