Pereiti į pagrindinį turinį

Kontrabandinių rūkalų pardavėją įklampino raktai

2013-04-28 19:47
Kontrabandinių rūkalų pardavėją įklampino raktai
Kontrabandinių rūkalų pardavėją įklampino raktai / Policijos nuotr.

Prie Senosios turgavietės nuolat besisukinėjantiems kontrabandinių rūkalų pardavėjams pagaliau suduotas rimtas smūgis.

Šią savaitę Klaipėdos 1-ojo policijos komisariato pareigūnai Kūlių Vartų gatvėje pastebėjo Alvydą M., kuris policininkams žinomas, kaip nuolat prekiaujantis kontrabanda iš valstybių kaimynių atgabentais rūkalais.

Atlikę 34 metų vyro asmens apžiūrą, jo striukės kišenėse pareigūnai rado 40 pakelių Rusijoje pagamintų cigarečių „Saint George“.

Prekeivio rankinėje pareigūnai aptiko raktų ryšulį. Prie vieno rakto buvo prisegtas plastikinis žymeklis su užrašu: „Garažas Šilutės plentas 100“.

Žinodami, kad šis vyras gyvena iš nelegalios veiklos, pareigūnai spėjo, kad nuomojamame garaže jis gali laikyti daugiau rūkalų.

Kartu su įtariamuoju nuvykę į garažų masyvą policininkai pasiūlė Alvydui M. parodyti, kurį iš jų jis yra išsinuomojęs, tačiau vyras atsisakė tai padaryti gera valia.

Pareigūnams neliko nieko kito, kaip ieškoti vartų, kurių užraktą įmanoma atrakinti. Paieškos neužtruko – 106-ojo garažo vartus raktas iškart atrakino.

Atlapoję vartus pareigūnai suprato, kodėl vyras nebuvo geranoriškas – viduje buvęs automobilis „Ford Escort“ ir garažo pasieniai buvo nustatyti Rusijoje bei Baltarusijoje pagamintų cigarečių pakuotėmis. Buvo akivaizdu, kad automobiliu naudojasi tas pats įtariamasis, nes jis turėjo mašinos raktelius.

Pareigūnai suskaičiavo rūkalus – jų garaže aptikta 6 833 pakeliai. Policininkai apskaičiavo, kad šių cigarečių rinkos vertė siekia 50 tūkst. litų.

Jeigu teismas pripažintų įtariamojo kaltę, gali būti konfiskuotas jo automobilis.

Klaipėdos pareigūnai nusiteikę sunaikinti kontrabandinių rūkalų prekybą mieste, todėl ėmė lankytis visose nuo seno žinomose kontrabandinių rūkalų pardavimo vietose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų