Pereiti į pagrindinį turinį

Kretingoje supleškėjo turgavietė

2009-06-03 23:59
Gaisras: Kretingos turgavietė akimirksniu paskendo liepsnose.
Gaisras: Kretingos turgavietė akimirksniu paskendo liepsnose. / Tomo Aminovo nuotr.

Liepsnose skendėjo pačiame Kretingos centre esanti turgavietė. Kada vėl ims veikti beveik keturių šimtų kvadratinių metrų turgus, kol kas nėra žinoma.

Prekybos paviljone buvo įsikūrę dešimt smulkiųjų prekybininkų, prekiavusių mėsa, daržovėmis, drabužiais. Pirmadienį pusę dešimtos vakaro iškviesti ugniagesiai į įvykio vietą atskubėjo per dvi minutes.

„Pastatas jau liepsnojo atvira liepsna. Nuostoliai bus nemaži. Viduje sudegė prekybininkų produkcija, šaldytuvai, įranga“, – pasakojo Kretingos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Gintaras Bruzdeilinas.

Į gatvę išbėgę gyventojai nuo liepsnojančio pastato stūmė nakčiai kiemuose paliktus automobilius. Viduje buvusių prekių žmonės jau nebespėjo išgelbėti.

„Gaila, kad per vėlai buvo pranešta. Todėl pastato nebeišsaugojome. Pradžioje atvyko du automobiliai, vėliau prisijungė dar dvi autocisternos“, – pasakojo G.Bruzdeilinas.

Per pusantros valandos gaisras buvo užgesintas.

„Gyventojų susibūrimas tik trukdė dirbti. Buvo toks laikas, kai žmonės dar nemiega. Tačiau visiškai likviduoti gaisrą pavyko apie vienuoliktą vakaro“, – tikino Kretingos PGT vadovas.

Pernai prekybos paviljone buvo uždengtas stogas. Medinio karkaso pastatas supleškėjo su visais viduje buvusiais įrenginiais ir produktais. Pavyko tik išsaugoti šalia stovėjusį statinį – prekybos kioską, atvirą prekybos paviljoną bei transformatorinę pastotę.

Rotušės aikštėje esančios turgavietės liepsnų pašvaistes gyventojai stebėjo iš visų miesto pakraščių.

„Dėl ko kilo gaisras, dar aiškinamės, neatmetėme nė vienos versijos“, – tikino G.Bruzdeilinas.

Prekybos paviljonas priklauso Juzefos Gindvilienės individualiai įmonei.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų