Pereiti į pagrindinį turinį

Kurortai nepaniro į letargą

2009-09-22 08:03
Idilė: Neringa dabar – tikras rojus romantikams.
Idilė: Neringa dabar – tikras rojus romantikams. / Darijos Vasiliauskienės nuotr.

Pajūrio verslininkai tikisi, kad bobų vasara bus dosni. Pirmosios rugsėjo savaitės parodė, kad žmonių nestinga, jei tik dangus nėra apniukęs.

Kainos nesikandžioja

Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro "Agila" darbuotoja Reda Laurinavičiūtė teigė, kad kurorto sąstingis nėra apėmęs. "Apgyvendinimo paslaugų teikėjai nesiskundžia. Svečių ir toliau sulauksime, jei tik išsilaikys geri orai. Kol kas jie lepina – pastarosiomis dienomis dar teko matyti netgi besimaudančių žmonių", – kalbėjo turizmo informacijos specialistė.

Pailsėti prie marių dabar galima nenuskriaudžiant piniginės. Apgyvendinimo paslaugų kainos nukrito apie 30 proc. Už dvivietį kambarį viešbutyje tenka pakloti 180–200 litų, svečių namuose – 80–100 litų.

Neringiškiai stengiasi, kad svečiams netektų nuobodžiauti. "Mėnesio pabaigoje minėsime Tarptautinę turizmo dieną – šia proga staigmenų žada viešbučiai, muziejai kvies į atvirų durų dienas, bus rengiami pėsčiųjų žygiai", – vardijo R.Laurinavičiūtė. Vienas gražiausių rugsėjo renginių – antradienį vyksianti meno akcija Gintaro įlankoje, kurios metu bus deginamos nendrinės skulptūros.

Stebins tūkstantis stalų

Palangiškiai irgi nesnaudžia. Kitą savaitgalį kurortas kvies į tradicine tapusią šventę "Palangos stalas". Organizatoriai žada originaliai paminėti Lietuvos vardo tūkstantmetį – J.Basanavičiaus gatvėje norima pastatyti tūkstantį stalų ir pamėginti pasiekti naują rekordą. Papildoma atrakcija turėtų tapti mažiausio stalo rekordo siekimas. Vienas miniatiūrinis baldas jau yra pagamintas iš gintaro, tačiau gali būti, kad kažkas įstengs nagingą meistrą pranokti.

"Tikime, kad sunkmetis yra laikina liga. Mūsų nuotaikos – puikios", – be mažiausių dvejonių pareiškė Palangos turizmo informacijos centro direktorė Ala Valužienė bei pasidžiaugė, kad į įstaigą iki penktadienio vidurdienio užsuko 15 turistų iš užsienio. Duris varstė lenkai, vokiečiai, norvegai.

"Pajūryje dar pilna žmonių. Pati nustebau vakar nuėjusi ant tilto saulės palydėti – nebuvo nė vieno laisvo suoliuko", – tvirtino palangiškė.

Turizmo informacijos centro duomenimis, kainos apgyvendinimo sektoriuje sumažėjo iki 30 proc. Keturių žvaigždučių viešbučiuose dviviečiai kambariai siūlomi nuo 75 litų.

Bobų vasara gali išnykti

Sinoptikų prognozės turėtų nudžiuginti ir pajūrio verslininkus, ir tuos, kurie planuoja rudens atostogas. Šios savaitės pradžioje orai išliks malonūs, bus saulėta.

Ar aplankys bobų vasara vadinamas ryškus atšilimas rugsėjo pabaigoje arba spalio pradžioje, galima tik spėlioti. "Gamta nesilaiko dėsningumų", – teigė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Klaipėdos skyriaus vedėjas Lionginas Pakštys.

Jis atkreipė dėmesį, kad klimatas šyla, sezonų ribos nebėra tokios aiškios, tad ateityje turbūt taps vis sudėtingiau susigaudyti, kas yra toji bobų vasara. Vis dėlto kelis jos požymius galima išskirti – šis metas ne tik suteikia progą bent trumpam nusimesti rudeninius paltus, bet ir pasigrožėti pievose skraidančiais voratinkliais. Bobų vasaros rytai būna migloti, o saulei pakilus aukščiau, ryškiai sužėri rasa.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų