Pereiti į pagrindinį turinį

Lauko prekeivių lieka vis mažiau

2009-04-14 09:00
Lauko prekeivių lieka vis mažiau
Lauko prekeivių lieka vis mažiau / Nerijaus Jankausko nuotr. Tradicija: populiariausia lauko prekyba – vaisiais ir daržovėmis.

Visuotinis kainų kilimas nepalietė lauko prekybos Klaipėdoje vietų. Tačiau, nepaisant to, jog vietų nuoma nepabrango, šiemet tikimasi, kad bus užimta tik pusė visų numatytų prekyviečių.

Savivaldybės Leidimų, licencijų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėja Zita Žižytė teigė, kad lauke prekiauti norintys žmonės dar net nesikreipia dėl leidimų gavimo. Kol kas tokia veikla užsiima tik keli vaisių ir daržovių pardavėjai.

Tikimasi, kad prekeiviai taps aktyvesni dar labiau sušilus orams – gegužės pradžioje. Tačiau antplūdžio Z.Žižytė neprognozavo.

Jos teigimu, kai kurios paslaugos, nors ir numatytos lauko vietos, kur jas galima teikti, jau išnyko. Pavyzdžiui, mieste nebeliko norinčiųjų platinti loterijos bilietus. Iš rinkos taip pat pasitraukė ir svėrimo paslaugų teikėjai.

Z.Žižytė pastebėjo, jog mažėja ir prekeivių ledais.

Paklausta, ar lauko prekybininkų neatbaido kainos, vedėja teigė, kad jos jau kelerius metus nekinta, todėl įtakos prekeivių skaičiui ir lauko prekybos vietų užimtumui negali turėti.

Išsinuomoti vietą lauko prekybai per mėnesį kainuoja 30 litų už vieną kvadratinį metrą. Paprastai vienos lauko prekybos vietos plotas – 6 kvadratiniai metrai.

Prekiaujantiems ledais per mėnesį už vieno vežimėlio pastatymą reikia mokėti 65 litus, o už automobilį, iš kurio prekiaujama, pavyzdžiui, keptais viščiukais, – 120 litų per mėnesį.


Lauko prekybos ir paslaugų vietų skaičius

Vaisiais ir daržovėmis – 103

Ledais iš vežimėlių – 81

Suvenyrais iš gintaro – 48

Akiniais nuo saulės – 28

Fotografų, menininkų paslaugos – 20

Poilsiui skirtų reikmenų nuoma – 8

Žaidimų atrakcionai – 8

Svėrimo paslaugos – 6

Loterijos bilietų platinimas – 6

Prekyba iš specializuotų automobilių – 4

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų