Pereiti į pagrindinį turinį

Lauko prekybai – 110 vietų

2010-04-02 05:00
Išeitis: ieškodami būdų, kaip užsidirbti, žmonės ryžtasi prekiauti vaisiais ir daržovėmis.
Išeitis: ieškodami būdų, kaip užsidirbti, žmonės ryžtasi prekiauti vaisiais ir daržovėmis. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Vis daugiau susirasti darbą viltį praradusių klaipėdiečių užsidirbti tikisi prekiaudami vaisiais ir daržovėmis. Uostamiesčio gatvėse jau netrūksta juos pardavinėjančių prekeivių.

Anksčiau laikinosiose prekyvietėse nusipirkti vaisių ar daržovių būdavo galima tik atšilus, o šiemet daugelis smulkiųjų verslininkų į prekybą išsiruošė vos nutirpus sniegui.

Anot Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėjos pavaduotojo Rimanto Armono, šiuo metu skirtingose miesto dalyse yra patvirtinta 110 vietų, kuriose leidžiama prekiauti šiais maisto produktais.

Licencijos prekiauti vaisiais ir daržovėmis jau išduotos 65 klaipėdiečiams. Manoma, kad netrukus vykdyti prekybą bus norinčių dar daugiau – kasdien dėl naujų licencijų išdavimo kreipiasi vis daugiau žmonių.

Praėjusių metų vasarą vaisiais ir daržovėmis uostamiesčio gatvėse prekiavo 80 klaipėdiečių.

"Šiuo metu žmonės aktyviai prašo leidimų, nebespėjame visiems jų išrašinėti. Kai kurie nori prekiauti vaisiais, kiti – ledais ar kitomis prekėmis. Kiek iš viso bus laikinųjų prekybos vietų, sunku pasakyti – gerėjant orams prekiauti norą pareiškia vis daugiau žmonių", – patvirtino R.Armonas.

Tačiau R.Armonas teigė pastebėjęs, jog priešingai nei ankstesniais metais, šiemet lauko prekyba buvo gana aktyvi ir žiemą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų