Pereiti į pagrindinį turinį

Lijundra klaipėdiečių neišgąsdino

2008-12-18 09:00
Lijundra klaipėdiečių neišgąsdino
Lijundra klaipėdiečių neišgąsdino / Darijos Vasiliauskienės nuotr.

Plonam ledui padengus gatves ir šaligatvius kelininkai suskubo barstyti juos druskos ir smėliu mišiniu. Didelių nuostolių bei sunkių traumų išvengta.

Ledu šaligatviai ir gatvės pasidengė dar užvakar apie vidurdienį. Vakar po pietų kelius prižiūrinčios tarnybos teigė, jog mieste ledas nutirpo. Jis išsilaikė tik uostamiesčio pakraščiuose.

Įmonės „Klaipėdos želdiniai“ direktorius Gediminas Valašinas pasakojo, jog prasidėjus lijundrai pirmiausia pasirūpinta judriausiomis pėsčiųjų zonomis – Taikos prospekto, Debereceno, Herkaus Manto gatvių, M.Mažvydo alėjos šaligatviais, tiltais, laiptais.

Prasidėjus lijundrai, suskubta barstyti pagrindines miesto gatves.

„Laiku pabarstėme gatves ir išvengėme slidžios dangos. Viskas nutirpo“, – dėstė bendrovės „Specialus autotransportas“ mechanizuoto valymo administratorius Gediminas Bagočius.

Didelių nuostolių uostamiestyje plikšala nepridarė. Per dvi dienas užregistruota 15 eismo įvykių. Keturi iš jų kilo dėl slidžios kelio dangos.

Klaipėdos kelių policijos biuro viršininkas Alvydas Katkauskas teigė, kad tokių įvykių buvę daugiau, tačiau nukentėjusieji susitarė su kaltininku, užpildė deklaraciją ir pareigūnų nekvietė.

Dėl traumų, patirtų paslydus, į greitosios pagalbos medikus nesikreipė nė vienas klaipėdietis.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Klaipėdos skyriaus viršininkas Lionginas Pakštys prognozavo, jog slidi kelio danga gali susidaryti ir rytoj iki pietų. Po to pamažu atšils ir ledas ištirps. Savaitgalį dienomis vyraus iki 2 laipsnių šilumos, naktimis bus apie 0.

Kur kas daugiau problemų lijundra sukėlė Rytinėje Lietuvos dalyje. Draudimo bendrovių duomenimis, dėl slidžių kelių ir nepalankių oro sąlygų pranešimų apie draudiminius eismo įvykius padaugėjo keturis kartus nei įprastu metu. Jų nuostoliai preliminariai siekia apie 400 tūkst. litų. Daugiausiai draudiminių įvykių užfiksuota Vilniuje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų