Pereiti į pagrindinį turinį

Lombarduose – nuo automobilių iki sklypų

2010-09-09 05:03
Populiariausi: dažniausiai klaipėdiečiai atneša parduoti mobiliuosius telefonus, televizorius, muzikos grotuvus, siurblius.
Populiariausi: dažniausiai klaipėdiečiai atneša parduoti mobiliuosius telefonus, televizorius, muzikos grotuvus, siurblius. / Darijos Vasiliauskienės nuotr.

Sunkmečio prispausti žmonės į lombardus traukia ne tik su papuošalais ar buities daiktais. Vis dažniau įkeičiami brangūs automobiliai, žemės sklypai ir butai.

Greičiau nei banke

Lombardų darbuotojai teigė, kad padidėjus nedarbui atsirado žmonių, kurie užstato vis didesnę vertę turinčius daiktus.

"Pastaruoju metu iš vertingesnių daiktų žmonės daugiausia įkeičia automobilius, anksčiau buvo atvejų, kai užstatydavo žemės sklypus, butus", – teigė lombardo "Amikas" pardavėjas Valdemaras Navardauskas.

Ne vienus metus lombarde dirbantis vyras tvirtino, kad žmonės pasirenka lengvesnius būdus gauti pinigų, nes norint banke įkeisti didelę vertę turinčius daiktus ir gauti paskolą, reikia pildyti daugybę dokumentų.

Turi juodąjį sąrašą

V.Navardauskas "Klaipėdai" pasakojo, kad būna atvejų, kai į lombardą užsuka ne tik policininkai, ieškantys pavogtų daiktų, bet ir nuo vagių nukentėję asmenys.

"Kartais ateina apiplėšti žmonės ir klausia, ar neturime konkretaus mobiliojo telefono, mat būna neseniai jį praradę", – tikino pardavėjas.

Vyras teigė, jog lombarde yra sąrašas nepageidaujamų tipų, iš kurių daiktai nepriimami.

Įkeitė vestuvinį žiedą

Uždraudus po 19 val. pardavinėti ir supirkinėti tauriųjų metalų dirbinius, lombardų darbuotojai vieningai tvirtino, kad vakarais sumažėjo klientų.

Vieno centre esančio lombardo darbuotojas tvirtino, kad dažniausiai ateina vidutinio amžiaus žmonės. Taip pat pasitaiko, kad lombarde apsilanko pensininkai, kuriems nebeužtenka pinigų pragyventi. Yra buvę atvejų, kai moteris dėl pinigų nepritekliaus užstatė vestuvinį žiedą.

Visokio plauko klientai

V.Navardauskas atviravo, jog į lombardą užsuka įvairaus "kalibro" asmenys.

"Negaliu išskirti, kad vien tik dieną lankosi dirbantys, padorūs asmenys. Pasitaiko įvairių – ir normalių, ir nenormalių. Tačiau nakties metu sulaukiame įvairiausių tipų", – pripažino lombardo darbuotojas.

Paklausta, ar lombardų kaimynystėje gyvenantys žmonės nesiskundžia dėl prie namų šmirinėjančių įtartinų tipų, Klaipėdos policijos Bendrosios prevencijos poskyrio viršininkė Rasa Švanienė teigė, jog skundų dėl kaimynystėje įsikūrusių lombardų nėra gauta.

"Esame tikrinę lombardus ir jokių pažeidimų neradome", – pridūrė R.Švanienė.

Klaipėdos pirmojo policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus viršininko pareigas einantis Arūnas Pužauskas taip pat patvirtino, jog per pastarąjį mėnesį skundų dėl lombardų veiklos negavo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų