Pereiti į pagrindinį turinį

Meras neketina bėgioti paskui J.Burbą

2009-02-06 09:00
Meras neketina bėgioti paskui J.Burbą
Meras neketina bėgioti paskui J.Burbą / Vytauto Liaudanskio nuotr. Klaipėdos miesto meras Rimantas Taraškevičius

Į Justino Burbos kitą savaitę rengiamą mitingą kviečiamas miesto meras bei trijų bendrovių vadovai net nesirengia ateiti.

Antikorupcinės konstitucinės partijos koordinatoriumi bei Žemaitijos visuomenės parlamento tarybos prezidentu prisistatantis J.Burba informuoja, kad į kitą trečiadienį rengiamą mitingą kviečia miesto merą Rimantą Taraškevičių bei trijų savivaldybės valdomų bendrovių vadovus.

J.Burba reikalauja, kad bendrovių “Klaipėdos vanduo“, “Klaipėdos energija“ ir Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro vadovai protesto akcijos metu miniai susirinkusiųjų pasiaiškintų, kodėl kyla mokesčiai. Priešingu atveju organizatorius žada pakviesti mitinguotojus prie savivaldybės ir pareikalauti miesto galvos atsistatydinimo bei įvykdyti auditą minėtose įmonėse.

Vakar kalbintas R.Taraškevičius buvo kategoriškas.

„Mano kabineto durys atviros visiems. Ir dabar pas mane lankose pensinio amžiaus klaipėdietis. Taip ir J.Burba, jei turi problemų ar kokių klausimų, gali ateiti ir pasikalbėti, o ne gatvėje aiškintis. Kad aš po gatves bėgiočiau paskui Burbą, šito tai jau nebus“, – piktinosi meras.

Panašios pozicijos laikėsi ir Atliekų tvarkymo centro vadovas Š.Reikalas.

„Nepolitikuoju, todėl nesiimu spręsti apie rengiamą mitingą. Tik nelabai suprantu, kuo čia mes dėti. Juk vykdome miesto tarybos sprendimą. Ką turėčiau paaiškinti susirinkusiesiems?“ – svarstė Š.Reikalas.

Bendrovių “Klaipėdos vanduo“ ir “Klaipėdos energija“ vadovai vakar visą dieną posėdžiavo, o jų sekretorės tikino, kad panašių kvietimų dalyvauti mitinge oficialiuoju paštu negauta.

Kreipdamasis į merą J.Burba prašė jo apie planuojamą protesto akciją informuoti ir minėtų bendrovių vadovus bei atsivesti juos į mitingą.

„Sieksime kaip Estijoje 50 procentų sumažinti mokesčius o ne didinti. Taip taip.

Mokesčių mokėtojų nusimato nuo 500 iki 5000, o jei trukdysite ir toliau tai gyventojų skaičius tik didės ir savivaldybei nuo to nebūs geriau o asu rinkėjais teks pabendrauti! Tai yra akivaizdi korupcija kurios neužmiršime kad Jūs vengiate mokesčių mokėtojų. Jokių riaušių nenusimato o ateis tik garbūs mokesčių mokėtojai. Mes pasisakome prieš Anti istamistiškus veiksmus tad labai lauksime miesto Valdžios“ (kalba netaisyta) – rašoma kreipimesi į miesto merą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų