Pereiti į pagrindinį turinį

Merginos nepardavė

2009-02-26 09:00
Merginos nepardavė
Merginos nepardavė / Vytauto Liaudanskio nuotr. Verdiktas: J.Šliapovas iš teismo salės išgabentas surakintas antrankiais.

Dideliu uždarbiu Ukrainoje gundęs ir gąsdinęs sutrikusios psichikos merginą klaipėdietis buvo nuteistas už prekybą žmonėmis ir neišvengė kalėjimo.

Vakar po pietų Klaipėdos apygardos teismas 24 metų Jurijui Šliapovui paskelbė nuosprendį, kuriuo vaikinas nuteistas puspenktų metų kalėti. J.Šliapovas suimtas teismo salėje.

Užaugusi vaikų globos namuose ir turinti psichikos sutrikimų mergina teisme neneigė gyvenanti iš prostitucijos. Ji pasakojo, kad J.Šliapovas primygtinai siūlė jai važiuoti dirbti į Ukrainą ir tikino, kad ten už tą patį darbą mergina gaus 220 tūkst. litų per mėnesį.

Nors mergina nesutiko, J.Šliapovas jos nepaliko ramybėje. Pagalbos auka sulaukė iš karitiečių. Padedama labdaringos organizacijos darbuotojų bei pareigūnų vieną pokalbių su kaltininku mergina įrašė.

Tada, gąsdindamas prostitutę, J.Šliapovas grasino išdaužysiąs buto langus. Ant namo Varpų gatvėje, kur gyveno mergina, atsirado užrašas, kuris nedviprasmiškai priminė jai apie grasinimus. Ji taip bijojo J.Šliapovo, kad sutemus nejungdavo namie šviesos.

Vėliau teisme kaltininkas tikino ketinęs merginą įdarbinti Norvegijoje namų šeimininke. Tačiau tai neįtikino teisėjo.

Su prostitucijos ir prekybos moterimis aukomis dirbančios organizacijos „Caritas“ moterys pasamdė nukentėjusiajai teisme atstovauti advokatą. Tai tapo svaria parama merginos apsisprendimui drąsiai prabilti apie ją terorizavusį klaipėdietį.

Teismas iš J.Šliapovo priteisė 2,5 tūkst. litų teisininko paslaugoms apmokėti bei 2 tūkst. litų neturtinei nukentėjusiosios žalai atlyginti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų