Pereiti į pagrindinį turinį

„Meridianas“ iki Jūros šventės gali nespėti sugrįžti

2013-07-08 11:29
„Meridianas“ iki Jūros šventės gali nespėti sugrįžti
„Meridianas“ iki Jūros šventės gali nespėti sugrįžti / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdos miesto simbolio – burlaivio „Meridianas“ savininkų siekiamybė jį įprastą vietą sugrąžinti prieš Jūros šventę gali ir netapti realybe. Be to, baiminamasi, koks likimas ištiks avarinės būklės Pilies tiltą, nes jį bus būtina pakelti, kad burlaivis praplauktų savo krantinės link.

Garantijos nėra

„Visada sakiau, kad yra siekiamybė, jog “Meridianas„ į savo vietą grįžtų iki šių metų Jūros šventės. Tačiau tai priklauso ne nuo manęs, o nuo žmonių, kurie jį remontuoja. Atsiranda įvairiausių technologinių dalykų, kurie šiek tiek stabdo procesą“, – neslėpė burlaivio „Meridianas“ paramos fondo valdybos pirmininkas Aloyzas Kuzmarskis.

Jis nesiryžo 100 proc. garantuoti, jog „Meridianas“ prieš Jūros šventę jau tikrai bus prišvartuotas savo įprastoje vietoje – Danės krantinėje prie Biržos tilto.

„Mūsų norai yra būtent tokie, kad “Meridianas„ grįžtų prieš Jūros šventę, tačiau tik paskutinėmis dienomis pamatysime, ar tai taps realybe. Dabar galiu pasakyti, kad darbų dar liko nemažai. Reikia įstatyti stiebus, burlaivį nudažyti, o kai pirmas sluoksnis nudžius, tepti antrą. Dažymo darbai dar net nepradėti“, – atviras buvo A.Kuzmarskis.

Dirba ilgesne pamaina

Jis pabrėžė, jog ir burlaivio remontui reikalingi dažai, ir mediena yra gauta – reikia tik dirbti. Anksčiau „Meridianą“ remontuojantys darbininkai dirbo dviem pamainomis, dabar viena, bet ilgesne nei įprasta.

„Žmonės dirba daug, ilgai ir atsakingai. Labai norėtume Jūros šventės išvakarėse pasakyti, kelintą valandą “Meridianas„ bus plukdomas į savo namus. Tačiau dabar to pasakyti negaliu, gal aiškiau bus po savaitės, ar dviejų. Abejonių, kad burlaivis anksčiau ar vėliau stovės savo vietoje, tikrai neturiu“, – teigė A.Kuzmarskis.

Jūros šventė Klaipėdoje vyks paskutinį liepos savaitgalį. „Meridianas“ išplukdytas remontuoti buvo pernai lapkritį.

Tiltą nuleis kranais

Dar viena kliūtis „Meridianui“ grįžti į įprastinę vietą – Pilies tiltas, kuris yra avarinės būklės. Kai gegužę buvo minimas jachtos „Lietuva“ žygio aplink pasaulį 20-mečio jubiliejus, Pilies tilto prižiūrėtojai atsisakė jį pakelti, kad laivas galėtų įplaukti į Danę prie Buriuotojų krantinės.

„Mes tiesiog tą pakėlimą ir rezervavome “Meridianui„. Pilies tiltą vieną kartą dar tikrai pakelsime, o nuleisti, matyt, jau teks avariniu būdu, kranais ir laukti remonto. Jei būtume tiltą kėlę jachtos “Lietuva„ plaukimui, “Meridianui„ jo pakelti veikiausiai nebebūtume galėję“, – tikino uostamiesčio tiltus prižiūrinčios bendrovės „Viadukas“ Klaipėdos skyriaus viršininkas Arvydas Biesevičius.

Jo teigimu, net ir per avariniu būdu nuleistą tiltą važiuoti transporto priemonėms bus galima, nes pažeisti bus tik tilto valdymo įrenginiai, o ne jo plokštės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų