Pereiti į pagrindinį turinį

Miesto kapinės liko be vadovės

2009-02-03 09:00

Klaipėdos kapinių priežiūros tarnybos vedėja Ina Kichtenkienė nutarė nebelaukti naujo patikrinimo išvadų ir pasitraukė iš užimamų pareigų.

Spėjama, jog tokiam žingsniui vadovę paskatino neigiamos Kapinių priežiūros tarnybos audito ir tarnybinio patikrinimo išvados.

Prieš porą savaičių į savivaldybę iškviesta I.Kichtenkienė pareiškė nesutinkanti su audito išvadomis.

Audito metu Kapinių priežiūros tarnyboje nustatyta daugybė pažeidimų. Teigiama, kad nebuvo tinkamai atlikta kapaviečių apskaita, nesilaikoma kapaviečių skyrimo tvarkos ir eiliškumo, įtarimų sukėlė kai kurios sutartys su kitomis įmonėmis.

Nustatyta, kad už Lėbartų ir Joniškės kapines atsakinga Kapinių priežiūros tarnyba dorai nežinojo, kiek abejose kapinėse yra kapaviečių.

Komentuodamas tarnybinio patikrinimo išvadas savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Viačeslavas Karmanovas minėjo, jog gali būti, kad valdininkė supainiojo viešuosius bei privačius interesus. Paaiškėjo, kad kapinių tarnybos skelbtą konkursą neatpažintiems asmenims laidoti laimėjo tarnybos vedėjos Inos Kichtenkienės vyrui priklausanti įmonė.

V.Karmanovas patvirtino, kad I.Kichtenkienės apsisprendimą palikti darbą lėmė neigiamos tarnybinio patikrinimo išvados.

Kapinių priežiūros tarnyboje auditas atliktas ne pirmąkart. 2006 metų audito išvadose jau buvo nurodyta sutvarkyti kapaviečių apskaitą ir sukonkretinti jų skyrimo tvarką. Tačiau ir antrojo audito išvados parodė, kad kapinėse nesilaikyta nurodymų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų