Pereiti į pagrindinį turinį

Misija: Klaipėdoje rasti vietą blaivyklai

2012-05-24 19:38
Misija: Klaipėdoje rasti  vietą  blaivyklai
Misija: Klaipėdoje rasti vietą blaivyklai / Shutterstock nuotr.

Nors sprendimo steigti Klaipėdoje blaivyklą valdžia dar nepriėmė, o ir nėra numatyta pinigų jai išlaikyti, tačiau jau ieškoma patalpų, kur būtų galima šią įstaigą įkurti.

Tokios misijos ėmėsi Visuomeninė taryba prie Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato. Jos nariai šią savaitę apsilankė Šilutės plente esančiuose vienos nakties nakvynės namuose.

„Jų vadovai mus informavo, kad galimybės šiose patalpose įsteigti blaivyklą nėra, nes žiemą pritrūksta vietos pernakvoti norintiems benamiams“, – teigė tarybos pirmininkės pavaduotojas Mindaugas Žilys.

Svarstyta, jog blaivyklą galima įkurti komisariato patalpose, esančiose Jūros g. 1, juo labiau kad tokia įstaiga anksčiau čia veikė. Tačiau tarybos nariai išgirdo patikinimą, kad patalpos yra pertvarkytos į kabinetus, todėl blaivyklai nebetinka.

„Kitą mėnesį važiuosime apžiūrėti sveikatos įstaigų patalpų, kur būtų galima įrengti blaivyklą. Žodžiu, ištirsime visas galimybes“, – teigė M.Žilys.

Jo teigimu, visi – ir medikai, ir policijos pareigūnai, ir politikai – sutinka, kad blaivykla Klaipėdoje reikalinga. Taip būtų išspręsta problema, nes dabar visi viešose vietose gulinėjantys neblaivūs asmenys vežami į ligonines.

M.Žilys apskaičiavo, jog įrengti patalpas blaivyklai kainuotų apie 200 tūkst. litų. Pinigų reikėtų ir darbuotojų atlyginimams.

„Sprendimas dėl blaivyklos steigimo todėl ir negimsta, nes nėra nei vietos, nei pinigų. Tačiau šiandien dar krizė, o ji juk kažkada baigsis ir pinigų miesto biudžete bus daugiau. Tada galbūt ir galėsime teikti taip reikalingą paslaugą. O kol kas tam ruošiamės ir ieškome vietos, kur blaivyklą būtų galima įkurti“, – optimistiškai nusiteikęs buvo pašnekovas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų