Pereiti į pagrindinį turinį

Mitingui ruošiasi ir J.Burba, ir policija

2009-02-05 09:00
Mitingui ruošiasi ir J.Burba, ir policija
Mitingui ruošiasi ir J.Burba, ir policija / Vytauto Liaudanskio nuotr. Tvarka: miesto valdžia trečiadienį rengiamo mitingo organizatoriui neleido žygiuoti miesto gatvėmis.

Kitos savaitės viduryje protesto akcijomis pagarsėjusio Justino Burbos organizuojamas mitingas centrinėje Klaipėdos aikštėje verčia policijos vadus sukti galvas, kaip užtikrinti tvarką.

Vakar popiet Klaipėdos savivaldybės admnistracijos direktorius Aloyzas Každailevičius patvirtino, kad duotas leidimas vasario 11 dieną 13 valandą rengti mitingą Atgimimo aikštėje.

Miesto valdžia neleido J.Burbai rengti eitynių centrine miesto gatve iki savivaldybės pastato.

Anonsuodamas būsimą mitingą J.Burba užsiminė suorganizuosiąs „antrąją Seimo simfoniją“.

Klaipėdos apskrities policijos viršininko pavaduotojas Vytautas Kazlauskas tikino, kad renginio metu bus daroma viskas, kad jis vyktų tvarkingai, nepažeidžiant įstatymo.

„Pirmiausiai analizuosime, kokio pobūdžio renginys organizuojamas. Mat pats J.Burba vakar dar nežinojo jo detalių. Žiūrėsime, kaip šeštadienį praeis panašus mitingas Kretingoje. Matysime, kiek ir kokių žmonių prie jo prisijungs. Jeigu Klaipėdoje mitinguotojai imsis nesankcionuotų veiksmų, organizatoriams teks atsakyti pagal įstatymą“, – aiškino V.Kazlauskas.

Pareigūnas minėjo, kad J.Burba antradienį bendravo su miesto bei policijos vadovais ir tikino, kad mitinge gali dalyvauti nuo pusės iki trijų tūkstančių žmonių. Tačiau to paties pasitarimo metu J.Burba pats prognozavo kur kas mažesnį mitingo dalyvių skaičių ir apie galimas riaušes nė neužsiminė.

„Policijos veiksmai bei pajėgos priklausys nuo situacijos. Mes norėtumėme ir tikimės, kad mitingas praeis be incidentų“, – vylėsi V.Kazlauskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų