Pereiti į pagrindinį turinį

Mokesčio likimą spręs teismas

2009-02-10 09:00
Mokesčio likimą spręs teismas
Mokesčio likimą spręs teismas / N.Jankausko nuotr. Kainuos: kol teismas aiškinsis, ar miesto taryba teisėtai nusprendė iš vairuotojų imti mokestį, šis sprendimas galios.

Teismas nusprendė aiškintis, ar mokestis už automobilių statymą Klaipėdos centre imamas teisėtai. Tačiau, kol vyks teismo procesas, sprendimas imti mokestį nesustabdytas.

Lauks atsakymo

Vakar Klaipėdos administracinis teismas nusprendė pradėti procesą, kurio metu bus aiškinamasi, ar mokestis už automobilių stovėjimą imamas teisėtai. Iki vasario 27 d. teismas lauks savivaldybės atstovų atsiliepimo į Seimo nario Petro Gražulio pretenzijas.

Prašymą teismui pasirašęs P.Gražulis teigia, kad apmokestinę ne konkrečias vietas, o ištisas miesto zonas uostamiesčio politikai įvedė ne rinkliavą, o mokestį, nors įstatymai tokios teisės savivaldybių taryboms nenumato. Dabar galiojanti tvarka esą pažeidžia miesto centre gyvenančių ir dirbančių žmonių teises.

Kol teismas aiškinsis, ar miesto taryba teisėtai nusprendė iš vairuotojų imti mokestį, šis sprendimas galios, tad už mašinų stovėjimą vairuotojai privalės mokėti.

Gins pigiau

Prašymą teismui surašiusio advokato Osvaldo Martinkaus kontora įsipareigojo ginti nesumokėjusiųjų ir už tai nubaustų vairuotojų interesus ir taikyti nuolaidas apmokėjimui už advokato paslaugas.

"Ketiname šį sprendimą apskųsti Vyriausiajam administraciniam teismui. Solidarizuojamės su klaipėdiečiais vairuotojais ir ginsime pigiau nei kitų klientų interesus", – vakar tikino O.Martinkus.

Prašo keisti įkainius

Gintis pasirengę ir patys klaipėdiečiai. Miesto merą, savivaldybės administracijos direktorių, Transporto skyriaus vadovą, bei įmonės "Klaipėdos keleivinis transportas" viršininką vakar pasiekė Klaipėdos apskrities verslininkų asociacijos pirmininkės Nijolės Hansen pasirašytas raštas.

Atstovaudama verslininkų bei Klaipėdos senamiesčio gyventojų interesams, N.Hansen prašo padėti palengvinti automobilių stovėjimo mokesčių naštą.

Rašte prašoma keisti mokėjimo įkainius ir raudonojoje zonoje už valandą imti tik litą, o geltonojoje zonoje – litą už dviejų valandų automobilio stovėjimą.

Be to, verslininkai pasigenda informacijos, kiek kurio senamiesčio namo gyventojai gavo metinių leidimų automobiliams statyti. O tie, kurie tokių leidimų negauna, norėtų žinoti, kur jie gali laikyti savo automobilius.

Vicemerė Judita Simonavičiūtė tikino, kad visi panašūs prašymai bus svarstomi darbo grupėje, kuri kaupia visus pasiūlymus bei komentarus, susijusius su automobilių stovėjimo apmokestinimu.

J.Simonavičiūtė tikino, kad kovo mėnesį galima laukti automobilių stovėjimo apmokestinimo pataisų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų