Pereiti į pagrindinį turinį

Namai pavirs mažu viešbučiu

2008-12-03 09:00
Namai pavirs mažu viešbučiu
Namai pavirs mažu viešbučiu / Darijos Vasiliauskienės nuotr. Idėja: verslininkas P.Kravtas sau priklausantį namą nusprendė paversti nedideliu šeimos viešbučiu.

Miesto centre keliautojus netrukus pasitiks dar vienas naujas viešbutis. Jis iškils žinomo verslininko Petro Kravto valdose.

Kuršių aikštėje, kitapus "Klaipėdos" viešbučio stovintis istorinis pastatas pavirs jaukiu prieglobsčiu turistams.

Projekto rengėjai tikina, jog tai bus nedidelis, dviejų aukštų su mansarda viešbutis, kuriame ketinama įrengti apie 30 kambarių svečiams.

Idėją vakar palaiminę miesto politikai nerimavo, kad dėl suintensyvėjusio eismo gali kilti pavojus greta už tvoros šurmuliuojantiems Simono Dacho vidurinės mokyklos auklėtiniams.

Jie projektui pritarė su sąlyga, kad viešbučio papildomi statiniai iškils atokiau nuo ugdymo įstaigos sklypo ribos.

"Tai vienas iš nedaugelio gražiai restauruotų pastatų mieste. Kieme nestatysime priestatų, kurie užgožtų pagrindinį pastatą, stengsimės išsaugoti ir medžius, kurie puošia aplinką", – dėstė politikų pastabas išklausiusi bendrovės "Uostamiesčio projektas" architektė Snieguolė Stripinienė.

Viešbučio statytojams teks platinti iš Naujojo Sodo gatvės namo link vedantį skersgatvį, kuriame šiuo metu sudėtinga prasilenkti dviem automobiliams, stigtų erdvės ir į viešbutį atvyksiantiems autobusams. Projekto vykdytojams greičiausiai teks sutvarkyti ir Kuršių aikštę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų