Pereiti į pagrindinį turinį

Nida vilios mažomis kainomis

2009-05-29 23:59
Įamžins: vakar skulptoriaus R.Kvinto sukurta V.Kernagio skulptūra buvo atvežta į Nidos krantinę, kur šeštadienį įvyks iškilminga jos atidengimo ceremonija.
Įamžins: vakar skulptoriaus R.Kvinto sukurta V.Kernagio skulptūra buvo atvežta į Nidos krantinę, kur šeštadienį įvyks iškilminga jos atidengimo ceremonija. / Sandros Vaišvilaitės nuotr.

Savaitgalį vasaros sezono atidarymo šventę skelbsiantis Neringos miestas turistus žada pasitikti ne tik įvairiais koncertais, bet ir mažesnėmis kambarių viešbučiuose ir butų nuomos kainomis.

Atpigo apgyvendinimas

Pasak Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro "Agila" informacijos specialistės Redos Laurinavičiūtės, nors sezono atidarymas dar nepaskelbtas, Nidoje turistų apstu jau dabar. Pasak jos, galbūt jų atvyksta vis daugiau dėl to, kad šiemet tiek kambarių, tiek ir butų nuomos kainos, palyginti su praėjusiais metais, yra gerokai sumažėjusios.

"Krizė šiek tiek išgąsdino vietinius verslininkus, todėl šiemet jie visi sumažino nuomos kainas. Žinoma, kainos krito ne visur, tarkime, jei butas yra paklausus ir nuolat turi savus klientus, tai jo šeimininkas įprastų įkainių ir nemažina. O tie butų savininkai, kurie nuolatinių klientų neturi, kainas mažina ir, manau, dar mažins", – patikino R.Laurinavičiūtė.

Anot jos, šią vasarą privačiame apgyvendinimo sektoriuje kainos svyruos nuo 30 litų už kambarį iki 150–300 litų už butą bei 200–400 litų už kotedžą. Šį savaitgalį, siekiant pritraukti kuo daugiau poilsiautojų, nuomos kainos bus dar mažesnės.

Pernai vidutiniškai išsinuomoti butą Nidoje kainavo apie 350 litų. Panašiai kainavo ir viešbučiuose esantys kambariai.

Kainos restoranuose nekis

Specialistė pabrėžė, kad šiam savaitgaliui nemažai kambarių jau yra užsakyti, tačiau nuramino, kad tie poilsiautojai, kurie į šventę atvyks neplanuotai, tikrai suras kur apsigyventi.

Maitinimo įstaigose, pasak R.Laurinavičiūtės, šiemet kainos išliks tokios pačios kaip ir praėjusią vasarą. Vis dėlto, specialistės manymu, šiemet tikimasi Neringoje sulaukti kur kas aktyvesnio vasaros sezono – didesnio turistų antplūdžio.

"Pastebėjome, kad žmonės labai domisi poilsiu Neringoje. Tarp norinčiųjų čia praleisti atostogas – daugiausiai turistai iš Lietuvos bei Vokietijos. Tačiau didelis susidomėjimas jaučiamas ir iš gretimų šalių – Lenkijos, Latvijos, Estijos, Baltarusijos ir Kaliningrado srities", – sakė R.Laurinavičiūtė.

V.Kernagį primins skulptūra

Iškilmingą sezono atidarymo šventę šįvakar paskelbs pirmasis festivalio koncertas "Nidos folk taurė – 2009", kuriame pasirodys iš visų Lietuvos etnografinių regionų suvažiavusios liaudiškos muzikos kapelos, projekto "Folkšokas" dalyviai, Neringos meno kolektyvai.

Šeštadienį vyksiantys renginiai bus skirti Vytautui Kernagiui atminti. Jo atminimas bus įamžintas pamaryje – Naglių ir Pamario gatvių sandūroje – kur 16 val. iškilmingai bus atidengta aktoriaus skulptūra. Ją neseniai sukūrė skulptorius Romas Kvintas. Ta proga nuo 19 val. iki vidurnakčio Nidos prieplaukoje vyks didysis festivalio koncertas "Benai, plaukiam į Nidą!" Jame koncertuos populiariausi Lietuvos estrados atlikėjai bei grupės.

Sekmadienį dauguma renginių bus skirti Vaikų gynimo dienai – Nidos prieplaukoje vyks koncertas, taip pat šurmuliuos vaikų rankdarbių mugė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų