Pereiti į pagrindinį turinį

Norinčių vadovauti valstybinėms įmonėms – netrūksta

2009-11-13 07:55
Sudomino: norinčiųjų vadovauti "Smiltynės perkėlai" tiek daug, jog net nutarta skelbti konkursą.
Sudomino: norinčiųjų vadovauti "Smiltynės perkėlai" tiek daug, jog net nutarta skelbti konkursą. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Sunkmečiu daugėja norinčių dirbti valstybės tarnyboje – esant dideliam kandidatų skaičiui Susisiekimo ministerija niekaip neišrenka vadovų "Smiltynės perkėlai" bei Palangos oro uostui.

Direktorius paskirti buvo žadama dar spalio pabaigoje.

Pagal galiojančią tvarką skelbti viešą konkursą privaloma tik renkant Palangos oro uosto vadovą, tačiau dėl per didelio kandidatų skaičiaus tokiu pat būdu nutarta išrinkti ir "Smiltynės perkėlos" generalinį direktorių.

"Iš pradžių manėme, kad konkurso neprireiks, nes pagal Akcinių bendrovių įstatymą jo skelbti neprivalome. Tačiau sulaukę didelio potencialių kandidatų susidomėjimo nebeturime išeities, nes norime, kad visiems jiems būtų suteiktos vienodos galimybės ir sąlygos pretenduoti užimti šį postą", – tvirtino susisiekimo viceministras bei "Smiltynės perkėlos" valdybos pirmininkas Arūnas Štaras.

Jis pabrėžė, kad jau dabar, kol konkursas dar nepaskelbtas, yra daugiau kaip dešimt specialistų, norinčių vadovauti šiai bendrovei.

Tuo tarpu Palangos oro uosto veiklą kuruojantis viceministras Rimvydas Vaštakas patikino, kad šios įstaigos vadovas iki šiol dar nepaskirtas dėl to, jog vis dar ruošiamos viešojo konkurso sąlygos.

Pasak jo, susidomėjimas Palangos oro uosto vadovo postu itin didelis. R.Vaštakas spėja, kad tai paskatino sunkmetis bei vis augantis nedarbas: "Ne paslaptis, kad iki šiol konkursai valstybinėse institucijose nepasižymėdavo dideliu kandidatų skaičiumi, nes vadovų algos čia niekada nebuvo tokios didelės kaip privačiose įmonėse. Tačiau dabar susidomėjimas labai didelis, daugelis gerų ir išties kvalifikuotų vadovų sutiktų dirbti net ir už mažesnę algą. Tad tikrai tikiu, kad išrinksime tinkamą kandidatą", – įsitikinęs R.Vaštakas.

Ministerijos atstovai užtikrino, kad abiejų institucijų vadovai bus paskirti dar šiais metais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų