Pereiti į pagrindinį turinį

Pajūrio pliažuose pasiklysta ne tik vaikai

2012-07-27 05:00
Pajūrio pliažuose pasiklysta ne tik vaikai
Pajūrio pliažuose pasiklysta ne tik vaikai / Vytauto Petriko nuotr.

Tirštai nugultuose paplūdimiuose gelbėtojai nespėja ieškoti pasimetusių mažamečių. Į įspėjimus atidžiau prižiūrėti vaikus poilsiautojai nekreipia dėmesio. Perpildytuose pliažuose pasiklysta ir suaugusieji.

Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Aleksandras Siakki neslėpė, kad mažamečiai paplūdimiuose pasiklysta labai dažnai, o užvakar tokių atvejų buvo net keli.

Smiltynėje nuo tėvų pasimetė devynmetis. Iš Šiaulių atvykusi šeima važiavo dviračiais. Vaikas atsiliko, pametė tėvus iš akiračio ir nuklydo iš dviračių tako.

Praeiviai vaiką palydėjo į centrinę gelbėjimo stotį. Apie pasimetusį vaiką pranešta policijai. Berniuko tėvai buvo surasti po pusvalandžio.

Tą pačią dieną paplūdimyje buvo pasiklydę du mažamečiai berniukai ir mergaitė. Vienus vaikus surado patys tėvai, kitus – gelbėtojai. Paieškos netruko ilgiau nei pusvalandį.

„Tėvus nuolat įspėjame, kad prižiūrėtų vaikus, nepaleistų jų iš akiračio, nepaliktų vienų prie vandens. Tokia informacija skelbiama ir per garsiakalbį. Tačiau poilsiautojai į įspėjimus nekreipia dėmesio. Pasakai, tai dar iškoneveikia, kad neva trukdo“, – tvirtino A.Siakki.

Jis pabrėžė, kad jūra labai pavojinga, ir palikti mažamečių be priežiūros negalima nė minutei.

Pliažuose pasimetę vaikai – taip pat ir Palangos gelbėtojų kasdienybė. Gelbėtojai netgi nespėja jų ieškoti. Pasitaiko, kad mažyliai pasiklysta, kai tėvai svaiginasi alkoholiu.

Prieš kelias dienas viena poilsiautoja gelbėtojams tvirtino, kad pasimetė pusės metų vaikas.

Moteris pasakojo, kad miegojo, o pabudusi neberado vaiko. Vėliau paaiškėjo, kad mažylį namo nusivedė giminaičiai.

„Poilsiautoja buvo apsvaigusi nuo alkoholio. Miegojo, atsibudo ir aiškina, kad pusės metų vaikas kažkur pabėgo“, – pasakojo Palangos gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas.

Tarp į paplūdimius suplūdusių poilsiautojų pasiklysta ir suaugusieji.

Neįgaliųjų pliaže poilsiautojas laiką leido su kompanija. Vyras nuėjo maudytis, o grįžęs į krantą neberado vietos, kur įsikūrę jo draugai. Pagalbos jis kreipėsi į gelbėtojus.

Kai šie paskelbė, kad vyras savo draugų laukia poste, poilsiautojas surado savo kompaniją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų