Pereiti į pagrindinį turinį

Pajūrio šventėje – akibrokštas vaikui dėl piešinio

2012-07-18 05:00
Pajūrio šventėje – akibrokštas vaikui dėl piešinio
Pajūrio šventėje – akibrokštas vaikui dėl piešinio / Sandros Vaišvilaitės nuotr.

Juodkrantiškei Pamario žvejų šventės linksmybes savaitgalį apkartino reikalavimas už jos vaiko piešinį susimokėti, nors pinigų mažųjų piešimui numatyta skirti iš Neringos savivaldybės biudžeto.

Pareikalavo 30 litų

„Manau, kad tai yra aukščiausio lygio aferizmas. Keturmetis sūnus iki šiol klausia, kur yra savaitgalį jo nupieštas piešinys, o aš juk negaliu jam pasakyti, kad man akiplėšiškai to piešinio neatidavė nei dykai, nei už pinigus“, – po incidento vis dar negalėjo atsigauti juodkrantiškė Diana.

Ji susiviliojo viena šventės atrakcijų – ebru technika. Vaikai buvo kviečiami piešti ant vandens, paskui jų piešiniai perkeliami ant popieriaus ir išdžiovinami.

„Kai su sūnumi pradėjome piešti, dar kartą paklausiau, ar už tai nereikės mokėti. Moteris, buvusi šalia, patikino, kad jokio mokesčio imti negalima, nes projektui 5 tūkst. skyrė Neringos savivaldybė. Tačiau kai piešinio atėjau pasiimti, iš manęs pareikalavo, kad už jį susimokėčiau 30 litų“, – piktinosi moteris.

Kai ji pradėjo aiškintis, kodėl reikia mokėti ir kodėl niekas apie tai neįspėjo iš anksto, jai esą buvo pasakyta, kad piešinio dėl savo įžūlumo nebegaus net už pinigus.

„Kaip taip galima elgtis su vaiku? Juk jam tas piešinys svarbus. Kiti tėveliai, norėdami įsigyti savo vaikų piešinius, ir mokėjo po tuos 30 litų“, – tvirtino Diana.

Sutarė, kad nemokamai

Pamario žvejų šventėje projektą piešti ebru technika įgyvendino Kauno viešoji įstaiga „Meda Project“.

Neringos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis teigė, jog su projekto organizatoriais buvo sutarta, kad šventėje jie neimtų pinigų iš piešiančių vaikų ir jų tėvų.

„Projektas buvo gražiai pristatytas, tačiau kai sulaukėme pilietės pranešimo, kad už piešinius reikėjo susimokėti, pasidarė labai nemalonu“, – savo emocijų neslėpė N.Lendraitis.

Jis teigė, kad tik savivaldybės tarybos komitetai yra pritarę šiam projektui skirti 5 tūkst. litų. Tačiau lemiamą žodį turės tarti šį ketvirtadienį posėdžiausianti miesto taryba.

Rinko ne pinigus, o aukas

Įstaigos „Meda Project“ įkūrėja ir vadovė Eglė Veršininienė dievagojosi, kad jokie pinigai iš tėvų už jų vaikų piešinius nebuvo renkami.

„Ta moteris, kuri skundžiasi, yra šaukštas deguto medaus statinėje. Projektas buvo toks gražus, o jai viskas neįtiko, ji užsipuolė mūsų darbuotojus, jog reikia laukti eilės piešti, šaukė, puldinėjo, todėl ir dabar viską kelia į viešumą“, – pabrėžė pašnekovė.

Jos teigimu, savivaldybė pinigų pažadėjo skirti tik piešimo priemonėms.

„Mes piešinių nepardavinėjome, nes juos išsaugosime ir surengsime parodą. Turime planų Juodkrantėje pastatyti kelis stiklinius suolelius ir juos papuošti vaikų piešiniais. Aišku, tėvai, kurie labai pageidavo atgauti savo vaikų piešinius, galėjo juos pasiimti. Tačiau po 30 litų nerinkome. Stovėjo aukų dėžutė, kas norėjo, tas aukojo“, – tvirtino E.Veršininienė.

Moteris teigė, kad jos įstaiga yra paramos gavėja, užsiima socialine veikla, o ne verslu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų