Pereiti į pagrindinį turinį

Pardavėjai darbuosis trumpiau

2009-03-31 09:00
Pardavėjai darbuosis trumpiau
Pardavėjai darbuosis trumpiau / Vytauto Liaudanskio nuotr. Atsižvelgė: pastebėję, kad gyventojų perkamoji galia ir srautai vis mažėja, prekybininkai ėmė trumpinti darbo laiką.

Sumažėjus pirkėjų srautams ir žmonių perkamajai galiai, sutrumpinti darbo laiką nutarė kai kurie uostamiesčio prekybos centrai. Daugelis jų nedirbs ir per Velykas.

Sprendimu sudvejojo

Nors dar visai neseniai kone visų prekybos centrų atstovai tvirtino nejaučiantys, kad klientų būtų sumažėję, ir sakėsi tikrai neketiną keisti darbo laiko, pastaruoju metu poziciją pakeitė.

Neseniai darbo laiką jau sutrumpino prekybos centras "Arena". Jo pavyzdžiu ketina pasekti ir BIG bei BIG 2 prekybos centruose įsikūrusios parduotuvės. Vienintelis "Akropolis", nors iki šiol sklido kalbos, kad trumpės ir šio prekybos centro darbo laikas, priėmė sprendimą to nedaryti.

Dienraščiui "Klaipėda" patikimi šaltiniai tvirtino, kad nuo balandžio "Akropolyje" įsikūrusių parduotuvių darbo laikas sutrumpės viena valanda. Iki 22 val. dirbančios parduotuvės nuo balandžio turėjo dirbti iki 21 val.

"Vakarais klientų beveik nebūna, todėl bendru sutarimu nutarta sutrumpinti darbo laiką. Apyvartos po 21 val. beveik nebėra, o išlaikyti darbuotojus reikia. Tikrai nieko neprarasime, o kaip tik sutaupysime, jeigu dirbsime trumpiau", – praėjusią savaitę teigė vienoje "Akropolyje" įsikūrusių parduotuvių dirbanti Monika.

Pats šio prekybos centro valdytojas Ovidijus Zibalis tuomet tvirtino, kad kol kas vyksta derybos ir dar neapsispręsta, ar keisti parduotuvių darbo laiką. Tačiau vakar O.Zibalis patvirtino, kad artimiausiu metu niekas nesikeis: "Apsisprendėme darbo laiko nekeisti. Apskritai nesuprantu, iš kur čia tokios kalbos pasklido? Nieko panašaus daryti neplanavome", – tikino O.Zibalis.

Per mažai pirkėjų

Tikėtina, kad "Akropolis" nekeisti darbo laiko nutarė dėl to, kad tai padarė jo konkurentai, tad galbūt tikimasi sulaukti daugiau klientų.

Prekybos centre "Arena" įsikūrusios parduotuvės jau kurį laiką dirba nuo 10 iki 20 val. Iki tol jos veikė iki 21 val. Čia įsikūręs prekybos tinklas "Rimi" darbo laiką taip pat sutrumpino – anksčiau ši parduotuvė dirbo iki 24 val., o dabar – iki 23 val.

Netrukus pasikeis ir BIG bei BIG 2 prekybos centrų darbo laikas. Dabar jie dirba nuo 10 iki 21 val., o nuo balandžio 13 d. nuo pirmadienio iki penktadienio dirbs iki 20 val., šeštadieniais ir sekmadieniais – iki 19 val. Pasak šių prekybos centrų direktoriaus Dariaus Urbono, nesikeis tik čia įsikūrusių maisto prekių parduotuvių – "Iki" ir "Maxima" darbo laikas, kurios veiks kaip ir iki šiol.

"Nutarėme trumpinti darbo laiką, nes pastebėjome, kad po 20–21 val. parduotuvėse pirkėjų beveik nebūna. Abiejuose prekybos centruose įrengti specialūs skaitikliai, kurių dėka ir pamatėme, kad klientų srautai tokiu laiku gerokai sumažėja, todėl prasmės dirbti ilgiau nėra", – paaiškino D.Urbonas.

Per Velykas nedirbs

Pakoreguoti darbo laiką prekybos centrai planuoja ir per Velykas. Balandžio 12 d. BIG ir BIG 2 nedirbs. Šventės išvakarėse, šeštadienį – balandžio 11 d., čia įsikūrusios parduotuvės veiks iki 18 val.

Prekybos centre "Arena" esančios parduotuvės, išskyrus "Rimi", Velykų dieną taip pat nedirbs.

"Kaip dirbsime išvakarėse ir antrąją Velykų dieną, kol kas negaliu atsakyti, nes vis dar svarstome šį klausimą. Tačiau sekmadienį, pirmąją Velykų dieną, mažosios parduotuvės tikrai nedirbs. "Rimi" tikriausiai dirbs trumpiau, tačiau iki kelintos valandos, kol kas nežinau", – paaiškino "Arenos" direktorius Juozas Griciūnas.

"Akropolis" pirmąją Velykų dieną dirbs, tačiau trumpiau – nuo 10 iki 18 val., o balandžio 2-ąją – kaip įprasta.

Kaip dirbs kitos mieste esančios maisto parduotuvės, kol kas neaišku. Tikslesnis jų darbo laikas turėtų paaiškėti šios savaitės pabaigoje arba kitos pradžioje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų