Pereiti į pagrindinį turinį

Parduotuvėse trūksta citrinų

2009-11-25 08:02
Savisauga: baimindamiesi kiaulių gripo, gyventojai suskubo valgyti citrinas, kuriose, kaip teigiama, apstu vitamino C.
Savisauga: baimindamiesi kiaulių gripo, gyventojai suskubo valgyti citrinas, kuriose, kaip teigiama, apstu vitamino C. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Baimindamiesi pandeminio gripo klaipėdiečiai išpirko ne tik kai kuriuos vaistus, bet ir natūralias gydomąsias priemones – parduotuvėse pritrūksta citrinų, o kitos imunitetą stiprinančios priemonės perkamos dažniau nei įprastai.

Klaipėdiečiai dar pirmadienio vakarą susidūrė su šių citrusinių vaisių stygiumi. Jų nebuvo daugelyje "Iki" parduotuvių.

Prekybininkai patvirtino, kad per pastarąsias kelias savaites natūralios imunitetą stiprinančios priemonės graibstyte graibstomos. Tad citrinų, vaistažolių arbatų, imbiero šaknų, medaus, česnakų pardavimas išaugo kelissyk.

Pasak prekybos tinklo "Iki" atstovo spaudai Valdo Lopetos, vien per praėjusį savaitgalį šalies parduotuvėse parduotos 8 tonos citrinų. Įprastų savaitgalių metu jų parduodama iki 4–5 tonų. Jis pabrėžė, jog šiomis dienomis triskart daugiau parduota ir imbiero šaknų.

"Į parduotuves vos spėjame vežti citrinas, kurios akimirksniu išgraibstomos, tačiau panikuoti nėra dėl ko, nes atsargų turime tikrai pakankamai, jų pritrūkti neturėtų", – ramino jis.

Kito prekybos tinklo "Maxima LT" atstovė Renata Saulytė taip pat patvirtino, kad praėjusią savaitę, kai šalyje imta intensyviai kalbėti apie užklupusią gripo epidemiją, gerokai išaugo įvairių nuo peršalimo ligų apsaugančių prekių pardavimas. Ji patikino, kad šiuo metu medaus parduodama pusantro karto, citrinų – apie 11 proc., o česnakų – apie 21 proc. daugiau.

R.Saulytė teigė, kad jų tinkle šių prekių atsargų yra apstu. Be to, išaugus paklausai, jų užsakyta gerokai daugiau nei įprastai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų