Pereiti į pagrindinį turinį

Pavasarėjant klaipėdiečiai dairosi dviračių

2010-03-15 12:11
Vizija: dviračių pardavėjai viliasi, jog atšilus orams klaipėdiečiai ryšis automobilius iškeisti į dviračius.
Vizija: dviračių pardavėjai viliasi, jog atšilus orams klaipėdiečiai ryšis automobilius iškeisti į dviračius. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Nors dviračių sezonas dar neprasidėjo, įsigyti šias transporto priemones pageidauja vis daugiau klaipėdiečių. Dviračiais prekiaujantys verslininkai tikisi, kad šiemet pardavimas nemažės.

Kol kas tik domisi

Jau kelerius metus iš eilės populiarėjantys dviračiai žmonių susidomėjimo turėtų sulaukti ir šiemet. Pasak dviračių prekeivių, nors kol kas dviračių parduodama nedaug, tačiau nemažai klaipėdiečių varsto parduotuvių duris, ketindami juos įsigyti.

Anot parduotuvės "Dviratis Tau" vadovo Antano Razmo, pastaruoju metu pas juos užsuka vis daugiau potencialių klientų, kurie domisi dviračiais, jų kainomis.

"Kol kas žmonės pirkti dviračių neskuba, jie tik smalsauja, tačiau teigia planuojantys juos įsigyti vėliau. Tai suprantama, nes kol neatšils oras ir nenutirps sniegas, prekyba bus vangi. Dabar žmonės tik renkasi", – komentavo A.Razmas.

Jis viliasi, kad aktyvi prekyba dviračiais prasidės kovo pabaigoje.

Automobilius iškeis į dviračius

A.Razmas teigė, kad nors žmonės ir taupo, tačiau dviračiams pinigų negaili. Jo duomenimis, vidutiniškai dviračiui klaipėdiečiai išleidžia apie 1,4 tūkst. litų.

"Klientai nenori bet kokių dviračių, jie renkasi geros komplektacijos, pagamintus iš kokybiškų medžiagų bei detalių. Įsigyti gana gerą, kokybišką dviratį galima už 1,2–1,4 tūkst. litų", – patikino pašnekovas.

Jis įsitikinęs, jog vis brangstant degalams, nemažai klaipėdiečių atšilus orams automobilius ketina iškeisti į dviračius: "Jau ne vienas klientas man sakė, kad įsigijęs dviratį juo važinės į darbą. Jeigu ir daugiau klaipėdiečių tam ryžtųsi, būtų puiku – žmonės ne tik sutaupytų pinigų, bet ir nebeterštų oro važinėdami automobiliais", – kalbėjo A.Razmas.

Prašo nuolaidų

Kitos dviračių parduotuvės "Dviratis Plius" vedėja Rima Budvytytė taip pat patvirtino, kad potencialių pirkėjų vis daugėja.

Tačiau ji teigė pastebėjusi, jog šiuo metu žmonės rinkdamiesi dviračius vaikosi akcijų.

"Žmonės laukia akcijų, nuolaidų, jei jų nėra, tai tiesiog paprašo sumažinti kainą. Kai tik pradėjome taikyti nuolaidas senos kolekcijos dviračiams, pajudėjo ir jų pardavimas, todėl stengiamės mažomis kainomis pritraukti pirkėjus", – komentavo pašnekovė.

Pasak jos, sumenko ir sumos, kurias pirkėjai nori išleisti dviračiui įsigyti. Dabar daugelis jų pageidauja dviračių vidutiniškai už 1 tūkst litų. Prieš dvejus metus dviračiui klaipėdiečiai vidutiniškai išleisdavo 2 tūkst. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų