Pereiti į pagrindinį turinį

Poilsiautojai Nidoje turėtų derėtis

2009-05-21 09:00
Poilsis: turistai Neringoje iki birželio vidurio gali mėgautis kur kas pigesniais malonumais, sezono įkarštyje nakvynės kainos augs.
Poilsis: turistai Neringoje iki birželio vidurio gali mėgautis kur kas pigesniais malonumais, sezono įkarštyje nakvynės kainos augs. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Sezono atidarymui besirengiantys neringiškiai kol kas leidžiasi į derybas su poilsiautojais, tačiau nuo sezono pradžios žadamos gerokai aukštesnės nakvynės kainos.

Nuomininkai nori derėtis

Sunkmečio kol kas neatlaikė tik vienas Neringos viešbutis – dėl įsiskolinimų bankams užsidarė poilsio namai "Linėja".

Pasak Neringos kultūros ir turizmo informacijos centro direktorės pavaduotojos Agnės Palanskytės, likusieji neringiškiai kol kas nekeičia pernykščių maitinimo ir nakvynės kainų.

"Nors krizė ir išaugę mokesčiai mažina pelno dalį, tačiau kol kas gyventojai išlaiko tas pačias kainas", – aiškino specialistė.

Tačiau ne tik privačias patalpas nuomojantys neringiškiai, bet ir poilsio bei svečių namų administratoriai kainas šiek tiek mažina, jei atvykėliai ima derėtis.

Pasirinkimo apstu

Šiuo metu pigiausiai lovą galima išsinuomoti už 20 litų Nidos bendrabutyje. Papildomai 10 litų kainuos patalynės nuoma, tačiau taupieji gali ją atsivežti iš namų.

Butą Nidos centre keturių asmenų šeimai šeimininkė išnuomotų už 180 litų parai, penkiems žmonėms tai kainuotų 200 litų.

Vienuose populiariausių svečių namų "Palvė" para dviviečiame kambaryje atsieitų 180 litų. Į šią kainą įskaičiuoti ir pusryčiai. Be jų nakvynė kainuotų 160 litų už parą. Sezono metu, nuo birželio 21-osios, dviviečio kambario kaina šoktels iki 240–260 litų. Nuolaidų svečiai galės tikėtis tik tuomet, jei kambarį užsisakys ne trumpiau kaip penkioms paroms. Sezono metu apartamentus galima išsinuomoti nuo 450 litų už parą.

Pigiausiai pietus vienas žmogus gali užsisakyti už 20 litų. Miesto centre esančioje kavinukėje sriubos galima paskanauti už 4 litus, antras patiekalas kainuoja 12–14, o šviežio sterko kepsnys žuvies restorane – 14 litų.

Atidengs V.Kernagio skulptūrą

Neringos sezono atidarymui žadama nakvynės ir maitinimo kainų nedidinti. Tačiau poilsiautojai skatinami vietas užsisakyti iš anksto.

Šiais metais Neringos sezono atidarymo šventė prasidės gegužės 27-ąją.

Žmones čia turėtų suvilioti koncertas "Benai, plaukiam į Nidą", laivų paradas, žuvų turgus ir kitos atrakcijos.

Sezono atidarymo šventės kulminacija – paminklo Vytautui Kernagiui atidengimo ceremonija, kuri įvyks gegužės 30-ąją 16 val., skambant bardų dainoms.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų