Pereiti į pagrindinį turinį

Prekeiviai gėlėmis ieško teisybės

2010-10-26 05:00
Tendencija: kasmet prieš lapkričio 1-ąją padaugėja asmenų, kurie prekiauja gėlėmis prie Lėbartų kapinių.
Tendencija: kasmet prieš lapkričio 1-ąją padaugėja asmenų, kurie prekiauja gėlėmis prie Lėbartų kapinių. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Prie Lėbartų kapinių prekeiviai artimiausiu metu gali įsikurti ir kitoje kelio pusėje – pamiškėje. Tokia alternatyva pasiūlyta pigesnių verslo liudijimų pageidaujantiems Klaipėdos rajono gyventojams ir jų valdžiai.

Prieš lapkričio 1-ąją – Visų šventųjų dieną – leidimų prekiauti prie Lėbartų kapinių išduodama daugiau nei kitu metu.

Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vyriausiojo specialisto Rimanto Armono teigimu, jau išduoti 146 leidimai prekiauti gėlėmis prie Lėbartų kapinių per Vėlines. Palyginti su praėjusiais metais, prekeivių skaičius išlieka beveik toks pat.

„Nežymiai jų sumažėjo dėl aikštelėje atsiradusios balos. Niekas nenori joje stovėti ir prekiauti“, – teigė R.Armonas.

Prekeiviai ne tik nenori stoveti baloje, bet ir ieško teisybės dėl kone tūkstančiu litų pastaruoju metu šoktelėjusios verslo liudijimo kainos.

Dienraštis "Klaipėda" jau rašė, kad į uostamiesčio savivaldybę kreipėsi 26 prekeiviai. Jie prašė paaiškinti, kodėl Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyrius reikalauja iš žmonių, prekiaujančių prie Lėbartų kapinių, kurios yra Klaipėdos rajone, įsigyti verslo liudijimą, skirtą prekybai miesto teritorijoje.

Verslo liudijimas gamybai, kurį turi įsigyti patys puokštes ir krepšelius darantys asmenys, rajone kainuoja – 240 litų, o mieste – 1 440 litų. Prekybai šis rajone kainuoja 800, o mieste – 2 208 litų.

„Neaišku, kodėl kaimas paverčiamas miestu“, – piktinosi prekeiviai.

Klaipėdos savivaldybės Finansų ir ekonomikos komiteto tarybos sekretorius Vidmantas Plečkaitis patikino, jog teritorija, kur prekiaujama gėlėmis prie Lėbartų kapinių, priklauso Klaipėdos miesto, o ne rajono savivaldybei. Todėl čia ir galioja miesto tvarka.

Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėja Zita Žižytė pabrėžė, kad įsigyjant verslo liudijimą mokama ne už vietą, o už teisę verstis atitinkama veikla.

Žmonės, norintys prekiauti gėlėmis prie Lėbartų kapinių, turi įsigyti verslo liudijimą, su kuriuo galima prekiauti visoje Lietuvoje ar Klaipėdos miesto teritorijoje.

„Tokia tvarka buvo, yra ir bus“, – pabrėžė Z.Žižytė.

Finansų ir ekonomikos komitete nuspręsta atsakyti prekeiviams į raštą ir išaiškinti tvarką. Taip pat pasiūlyti Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriui per gatvę nuo Lėbartų kapinių įrengti prekybos vietas. Čia būtų galima prekiauti įsigijus pigesnį Klaipėdos rajono verslo liudijimą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų