Pereiti į pagrindinį turinį

Prekyba kvaišalais tapo šeimos verslu

2009-04-17 09:00
Prekyba kvaišalais tapo šeimos verslu
Prekyba kvaišalais tapo šeimos verslu / Policijos nuotr. Įkliuvo: V.Lipčiuko draugė narkotikus gabeno lyties organuose.

Netrukus į teisiamųjų suolą sės du broliai ir jų sugyventinės. Giminystės ryšiais susiję narkomanai perpildė kaimynų kantrybės taurę ir šie užvertė policiją skundais.

Narkomanai traukė būriais

Vieno Šaulių gatvės namo gyventojai pavargo skųsti kaimynę 35 metų Ramunę Pupalytę, į kurios namus būriais traukdavo narkomanai. Žmonės skundėsi, kad jiems nesaugu dėl nuolat laiptinėje besimėtančių švirkštų, apdujusių nepažįstamųjų, narkomanų krauju aptaškytų sienų.

Gyventojų skundai ne kartą tikrinti – pareigūnai į R.Pupalytės ir jos sugyventinio 36-erių metų Olego Lipčiuko iš savivaldybės nuomojamą butą užgriūdavo nesyk.

Ne visos pastangos demaskuoti kvaišalų prekeivius pasisekė, tačiau viena paskutiniųjų kratų buvo vaisinga.

Pernai birželio pabaigoje Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos pareigūnų sulaikytas moters sugyventinis O.Lipčiukas turėjo 22 heroino lankstinukus ir 40 tablečių klonazepamo. Tada vyras buvo uždarytas į areštinę.

Tarp razinų – tabletės

Vakare į Vyriausiąjį policijos komisariatą sugyventinė jam atnešė siuntinį. Nuodugniai patikrinę maistą pareigūnai tarp razinų aptiko 35 psichotropinio poveikio tabletes. Už tai į areštinę pateko ir R.Pupalytė. Tiesa, vėliau, pasižadėjusi periodiškai registruotis policijoje ir netekusi dokumentų, ji buvo išleista į laisvę.

Nors jau buvo užkibusi ant pareigūnų kabliuko, R.Pupalytė nesiliovė ir toliau platino narkotikus. Pernai spalį jos namuose vėl atlikta krata. Tada rastas švirkštas su heroinu, maišelis metamfetamino, 12 tablečių klonazepamo ir elektroninės svarstyklės su kvaišalų pėdsakais.

Moters vaiką ėmėsi globoti giminaičiai, o ji pati iki šiol kalinama.

Intymioje vietoje – heroinas

Neteisėta brolių Lipčiukų veikla po jaunesniojo brolio arešto nebuvo palikta be dėmesio. Netrukus gavę žinių, kad vyresnysis Lipčiukas – 40-metis Vasilijus su savo 25 metų drauge Jelena Aligulijeva – ketina važiuoti į Kauną parsivežti narkotikų, kuriuos vėliau pardavinės, pareigūnai laukė su "kroviniu" grįžtančios poros.

Netoli Klaipėdos autostradoje pareigūnai sustabdė V.Lipčiuko vairuojamą mašiną ir ėmėsi ją krėsti. Žinios apie vežamus narkotikus buvo patikimos, tačiau net ir labai nuodugniai patikrinę automobilį policininkai negalėjo rasti kvaišalų. Nuspręsta atidžiau apžiūrėti įtariamuosius.

Policijos komisariate merginos apžiūros ėmėsi pareigūnės. Beveik 50 gramų heroino aptikta paslėpta jos lyties organuose.

Kvaišalai užvaldė šeimą

Poros namuose kratos metu rastos 38 fenazepamo tabletės. Sugyventiniai pateko į areštinę.

Netrukus byla, kurioje kaltinamieji – broliai ir jų sugyventinės, pateks į teismą. Tiesa, iš ketverto įtariamųjų tik V.Lipčiukas ir R.Pupalytė teismo laukia už grotų.

O. Lipčiukas šešis kartus teistas už išžaginimą, piktybinį chuliganizmą, vagystę, turto prievartavimą, teismo sprendimo nevykdymą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis.

R.Pupalytė dukart buvo nuteista už narkotikų laikymą.

V.Lipčiukas teistas 10 kartų už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis, pasikėsinimus vogti, neteisėtą disponavimą ginklu, dokumentų klastojimą, nusikalstamu būdu gauto turto realizavimą. Jo sugyventinė kol kas nebuvo teista.

Dar vienas Lipčiukų brolis Sergejus atlieka bausmę, o maždaug prieš mėnesį jo žmona Kristina nuteista už kvaišalų platinimą. Dauguma šeimos narių ne tik pardavinėja narkotikus, bet ir patys juos vartoja.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų