Pereiti į pagrindinį turinį

Prekybos centras – už miesto

2009-11-14 17:00

Klaipėdoje pradeda rastis nauja tendencija – didelius prekybos centrus statyti už miesto. Pirmasis toks bus pastatytas prie Jakų žiedo.

Vakar Teritorijų planavimo komitetas pritarė žemės sklypų, esančių Tilžės gatvėje 90, 92 ir 94, detaliojo plano koncepcijai.

Joje numatyta, kad Tilžės gatvės pabaigoje prie pat Jakų žiedo turėtų iškilti degalinė ir prekybos centras. Šie statiniai atsirastų toje vietoje, kur jau dabar yra degalinė. Ji būtų nugriauta.

Planuojama, kad naujos degalinės ir prekybos centro pastatai bus dviejų ir trijų aukštų. Prekybos centro plotas – 30 tūkst. kvadratinių metrų.

Jame bus prekiaujama maisto produktais, buitinėmis prekėmis. Prekybos centras bus orientuotas į tranzitinius pirkėjus, kurie keliauja pro Jakų žiedą. Pastate numatyta įrengti ir administracines patalpas.

Savivaldybė anksčiau reikalavo, kad detaliojo plano rengėjai numatytų, jog sklype būtų požeminė automobilių stovėjimo aikštelė. Tačiau vakar projektuotojai pateikė iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos gautą raštą, kad ši tokios aikštelės nereikalauja ir naujiems statiniams neprieštarauja, nes jie esą eismui netrukdys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų