Pereiti į pagrindinį turinį

Prie Lėbartų kapinių gali nelikti prekybininkų

2010-11-16 13:08
Skriauda: realiai Klaipėdos rajone, tačiau faktiškai mieste prekiaujantys žmonės nukenčia finansiškai.
Skriauda: realiai Klaipėdos rajone, tačiau faktiškai mieste prekiaujantys žmonės nukenčia finansiškai. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Mažesnių mokesčių prekybai gėlėmis prie Lėbartų kapinių prašę prekeiviai lengvatų ne tik nesulauks, bet gali būti ir išvaikyti.

Prekiauti norintys žmonės turi įsigyti verslo liudijimą, kuris rajone kainuoja 800, o mieste – 2 208 litus.

Automobilių stovėjimo aikštelė, kur ir vyksta prekyba, yra Klaipėdos rajono teritorijoje. Tačiau jo savivaldybė panaudos sutartimi šį sklypą yra perdavusi valdyti Klaipėdos savivaldybei.

„Panaudos sutartimi valdomos teritorijos negali būti viešiosiomis vietomis prekybai, todėl toje aikštelėje negalima prekiauti. Be to, Klaipėdos savivaldybė negali išduoti leidimų prekiauti ne miesto teritorijoje ir dar už tai rinkti rinkliavą“, – aiškino Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Kristina Vintilaitė.

Realiai Klaipėdos rajone, tačiau faktiškai mieste prekiaujantys žmonės nukenčia ir finansiškai.

Verslo liudijimas gamybai, kurį turi įsigyti patys puokštes ir krepšelius gaminantys asmenys, rajone kainuoja – 240 litų, o mieste – 1 440 litų.

Prekiauti norintys žmonės turi įsigyti dar vieną verslo liudijimą, kuris rajone kainuoja 800, o mieste – 2 208 litus.

„Abi savivaldybės – ir miesto, ir rajono – turi rasti išeitį iš šios situacijos, kad viskas būtų teisėta ir žmonės nenukentėtų. Galbūt reikėtų sumažinti tą teritoriją, kuri panaudos sutartimi perduoda miestui“, – tvirtino K.Vintilaitė.

Paklausta, ar sklype, kuriame negali vykti prekyba, gėles pardavinėjantys žmonės nebus išvaikyti, Vyriausybės atstovė teigė mananti, kad taip neturėtų nutikti, nes prekeiviai už galimybę prekiauti yra susimokėję.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų