Pereiti į pagrindinį turinį

Savo teritorijų nevalantiems savininkams - sankcijos

2010-12-11 12:00
Nuosavybė: visi mieste prie gatvių esantys šaligatviai yra bendrojo naudojimo, tad už jų nuvalymą mokama iš miesto biudžeto.
Nuosavybė: visi mieste prie gatvių esantys šaligatviai yra bendrojo naudojimo, tad už jų nuvalymą mokama iš miesto biudžeto. / Vytauto Petriko nuotr.

Tvarką mieste prižiūrintys valdininkai pradės kontroliuoti, kaip su sniegu ir ledu kovoja privačių valdų savininkai – jiems taip pat privalu užtikrinti švarą.

Anot Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, šiomis dienomis bus tikrinama, kaip valomos prekybos centrų teritorijos.

"Kiek teko matyti, situacija yra prasta ir ypač miesto pakraščiuose. Sulaukiame ir žmonių nusiskundimų, kad prekybos centrų teritorijos, laiptai yra slidūs, todėl kyla pavojus susižeisti. Nesivalančiuosius tikrai bausime", – teigė I.Šakalienė.

Klaipėdos miesto tvarkymo ir švaros taisyklėse numatyta, jog privačių teritorijų – tiek įstaigų, tiek individualių namų – savininkai turi pasirūpinti, kad detaliaisiais planais jiems priskirtos teritorijos būtų švarios. Už tokio reikalavimo nesilaikymą gresia bauda iki 2 tūkst. litų.

I.Šakalienės teigimu, visus bendrojo naudojimo šaligatvius turi valyti bendrovė "Klaipėdos želdiniai", kuriai už tokius darbus mokama iš savivaldybės biudžeto.

"Jau įspėjome "Klaipėdos želdinius", kad įmonė nepiktnaudžiautų įstaigų gerumu ir pati valytų šaligatvius, o ne lauktų, kol juos neapsikentę nukas kiti. Pabrėžėme, jog šaligatviai švarūs turi būti ypač prie tų įstaigų, į kurias šventiniu laikotarpiu eina daug žmonių", – tvirtino I.Šakalienė.

"Klaipėdos želdinių" direktorius Gediminas Valašinas neneigė, kad įmonė privalo valyti visus bendrojo naudojimo šaligatvius. "Tačiau, aišku, daugiausia dėmesio skiriame miesto centrui, tad kai kuriuos tolėliau esančius šaligatvius nuvalome tik vakare", – neslėpė G.Valašinas.

Tačiau jis tvirtino, jog problemų kyla ir dėl nenuvalytų privačių teritorijų. Pavyzdžiui, susižalojęs žmogus priekaištauja dėl slidžios dangos, tačiau vėliau paaiškėja, kad tai privati teritorija.

"Žinoma, šaligatviai, laiptai negali būti tokie švarūs kaip vasarą, tačiau jie tikrai negali būti slidūs. Žmonės turi vaikščioti saugiai", – pabrėžė I.Šakalienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų