Pereiti į pagrindinį turinį

Sieks įteisinti prieplauką Danėje

2017-07-19 17:00

Pratęsus vidaus vandens kelią Danėje, čia ketinama įrengti ir laivų nuleidimo prieplauką bei automobilių saugojimo aikštelę.

Vytauto Petriko nuotr.

Jūrinių ir vidaus vandenų reikalų komisijoje svarstoma galimybė įteisinti prieplauką netoli Liepų gatvės tilto. Šiuo metu miestiečiai ja naudojasi nelegaliai.

Komisijos pirmininko Algirdo Grublio teigimu, ketinama kreiptis į savivaldybės administracijos direktorių, kad šis klausimas būtų įtrauktas į 2018–2020 m. Klaipėdos savivaldybės investicinių projektų sąrašą.

Sklypas šalia Liepų gatvės tilto, kur galėtų atsirasti prieplauka, priklauso miesto savivaldybei. Šiuo metu jis apleistas ir nepritaikytas naudojimui.

"Praėjusį savaitgalį žmonės ten nuleido šešias valtis, kaskart ant žalios vejos stovi apie 12–14 mašinų. Nuolat vyksta intensyvi laivyba, miestiečiai numeta valtis savavališkai. Nori nenori, bet jie patys pasirinko šią vietą. Jau antri metai sprendžiame Danės upės įveiklinimo problematiką – teoriškai viską darome, bet praktinio įgyvendinimo nėra. Jau subrendo reikalas", – tikino A.Grublys.

Esą tai vienintelė tokia patogi valčių nuleidimo vieta Danėje ir jos poreikis – akivaizdus.

"Dabar ji veikia, bet yra nelegali. Galbūt tai būtų postūmis kur nors netoliese atsirasti uosteliui. Tai valdiška žemė, todėl turime visas galimybes", – sakė biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" vyriausiasis specialistas ir Danės upės administratorius Deivis Bilkštis.

Šiuo metu renkamos paraiškas dėl 2018 m. investicinių projektų sąrašo formavimo.

"Jos jau plaukia iš įvairių struktūrinių padalinių ir bus analizuojamos, vertinamos savivaldybės finansinės galimybės, žmogiškieji ištekliai", – aiškino Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė.

Taip pat buvo kreiptasi į Viešosios tvarkos skyrių dėl vaizdo stebėjimo kamerų, kurios fiksuotų pažeidėjus Danėje, įrengimo. Tačiau reikalai per daugiau nei pusmetį nė kiek nepasistūmėjo.

"Kažkoks stebuklas. Kaip tik miestas prie jūros, taip visi jūriniai klausimai, susiję su vandeniu, sprendžiami sunkiausiai. Zarasai išsprendžia, Elektrėnai išsprendžia, o pas mus vis stringa", – atkreipė dėmesį Klaipėdos miesto tarybos narys Vytautas Čepas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų