Pereiti į pagrindinį turinį

Šimtai serga, tūkstančiai panikuoja

2009-11-25 10:30
Situacija: šiomis dienomis mokyklose nebuvo beveik penktadalio mokinių.
Situacija: šiomis dienomis mokyklose nebuvo beveik penktadalio mokinių. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Tėvų panika ištuštino mokyklas. Vakar į pamokas neatėjo keli tūkstančiai moksleivių, nors sergančiųjų registruota tik keli šimtai.

Mokyklų tuštėjimo metas

Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro (VSB) duomenimis, antradienį mokyklos nelankė 21,3 proc. arba 4324 miesto moksleiviai. Pirmadienį šis procentas buvo 16,8.

Daugiausia neatvykusiųjų užfiksuota Gedminų, Prano Mašioto, "Verdenės", "Versmės" pagrindinėse mokyklose.

Pasak VSB visuomeninės sveikatos stiprinimo specialistės Onos Drukteinytės, ne visi į pamokas neatėję mokiniai serga. Galbūt kai kuriuos tėvus išgąsdino dėl kiaulių gripo kilusi panika, kurią paaštrino dar vienos aukos mirtis.

Šį spėjimą patvirtina ir Klaipėdos visuomenės sveikatos centro iš gydymo įstaigų surinkti duomenys.

Pirmadienį gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis mieste sirgo 726 vaikai iki 17 metų. Iš jų gripas diagnozuotas 181.

Panikos nekelia

Gedminų pagrindinėje mokykloje abi pirmąsias savaitės dienas nepasirodė daugiausia auklėtinių – 35 proc. Kai kuriose klasėse sėdėjo vos keli mokiniai.

Klaipėdos miesto švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė paaiškino, kad tam tikrų priemonių dėl pamokų lankymo bus imtasi tik visoje šalyje paskelbus gripo epidemiją. Tokiu atveju nurodymai būtų atsiųsti iš aukščiau.

Mokyklos individualiai sprendžia, ar uždaryti klases, jei jose mokosi mažiau nei pusė mokinių.

"Tarėmės su mokytojais, kaip elgtis. Susirgusius vaikus išleidžiame namo. Darbas vyksta, nors gal ir ne taip sklandžiai. Bet vėliau prisivysime. Panikos nekeliame, juk kasmet nuo gripo miršta žmonių", – sakė Gedminų pagrindinės mokyklos direktorius Aurelijus Liaudanskas.

Žymi neatėjusiųjų skaičių

Maksimo Gorkio pagrindinės mokyklos atstovai klausimą apie gripą sutiko su šypsena: nei daug sergančiųjų, nei panikos nėra. Reikalinga informacija kabo stende, klasių vadovai su mokiniais aptarė apsaugos priemones.

Mokyklos visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Valentina Puzinina kasdien žymi neatėjusių mokinių skaičių. Nors ir po truputį, bet jis auga ir artėja prie 20 proc. Vienoje šeštokų klasėje nebuvo pusės mokinių.

Pavieniai mokiniai klasėse sėdi su medicininėmis kaukėmis. Pasak V.Puzininos, jos efektyvios vos porą valandų, o vėliau tampa puikia terpe daugintis bakterijoms. Tad mokiniams ji geriau pataria dažniau plautis rankas, o čiaudint ar kosint naudoti vienkartines nosinaites.


Sergamumas Klaipėdoje

Pirmadienį užfiksuoti 999 gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis sergantys gyventojai. Iš jų – 259 gripo atvejai.

Klaipėdos universitetinės ligoninės Infekcinių ligų skyriuose dėl gripo vakar gulėjo 23 pacientai. Trys iš jų perkelti iš Reanimacijos, pagerėjus sveikatos būklei. Pirmadienį gulėjo 13.

Gripo epidemija Lietuvoje paskelbta 36 savivaldybėse iš 60.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų