Pereiti į pagrindinį turinį

Sodų keliai – lyg po karo

2009-09-14 16:56
Klampynė: po komunikacijų tiesimo darbų "Tauro" sodai – nepasiekiami.
Klampynė: po komunikacijų tiesimo darbų "Tauro" sodai – nepasiekiami. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Sodų bendrijos "Tauras" gyventojai baiminasi, kad po gero lietaus jie nebegalės pasiekti namų. Esą komunikacijas tiesiantys darbininkai visiškai išdarkė kelius.

Papiktino darbų kokybė

"Kur tuomet teks nakvoti, kur dėsime automobilius? Po gero lietaus į namus nebeparvažiuosime. Kelias sumaltas tiek, kad vietoje jo telkšo purvo pliurza. Panašu, kad taip teks gyventi visą rudenį ir žiemą", – piktinosi sodų bendrijos gyventojai.

Žmonės sakė esantys nepatenkinti lietaus kanalizacijos, nuotekų ir geriamojo vandens komunikacijas tiesiančios bendrovės darbu. Tačiau atsainiai dirbančius rangovus neva gina tos pačios sodų bendrijos pirmininkė.

"Mūsų teisė skųstis pirmininkei, o šioji rangovą gina. Esame gyventojų bendrija, ji turėtų atstovauti mūsų interesams. Pasirašėme kolektyvinę sutartį ir už šiuos darbus sumokėsime nemažus pinigus – vienam sklypui teks pakloti po 13 tūkstančių litų. Mes skaičiuojame, kad vienas metras šių komunikacijų mums atsieis apie tūkstantį litų. Tačiau jau yra firmų, kurios siūlo perpus mažesnę kainą", – aiškino šios bendrijos narys.

Nenori mokėti įnašų

"Tauro" sodų bendrijoje iš viso gyvena apie 400 gyventojų. Per dvejus metus bendrija Telšių bendrovei "Techsis" už darbus turės sumokėti 4 mln. 700 tūkst. litų.

Sodų bendrijos pirmininkė Asta Kargaudienė tikino, kad kelių būkle besiskundžiantys gyventojai patys kalti.

"Patys žmonės nėra įnešę reikiamos sumos, tad kaip galime atlikti visus darbus tinkamai, kai šitaip trūksta lėšų. Iš beveik penkių milijonų teturime 380 tūkst. Iš 28 sklypų sumokėjo tik 5 sklypų gyventojai. Rangovas kol kas dirba be pinigų. Darbus atliekame etapais. Šiuo metu paklotos trasos, o kai gausime likusius įnašus, tiesime įvadus iki sklypų", – pabrėžė bendrijos pirmininkė.

Prašys valdžios pagalbos

Tačiau po pirmuosius 6 tūkst. litų sumokėję gyventojai piktinasi, kad statybų rangovai vis tiek turėtų darbus atlikti tinkamai.

"Jei iškasi kelią, juk negali molio suversti bet kaip ir palikti žmones be pravažiavimo. Ar jie pirmą kartą tokius darbus atlieka? Ne pinigų sumos yra problema. Už darbus jiems bus atsiskaitoma etapais. Mes pykstame, kad dangos viršuje buvęs žvyras po darbų liko susimaišęs su moliu. O rangovai net nesiteikė išlyginti užverstų žemių. Po dienos kelias susmego, nes apačioje eina komunikacijų tinklai", – kalbėjo gyventojai.

Bendrijos pirmininkė A.Kargaudienė vis dėlto pažadėjo, kad su rangovu bus pasikalbėta. Tačiau negalėjo užtikrinti, kad po visų darbų gyventojams neteks mokėti dar ir už naujų kelių nutiesimą.

"Sutartyje įrašyta, kad rangovas turės atstatyti kelius iki buvusios padėties. Tačiau gyventojai tegu nesitiki, kad jie atrodys kaip nauji. Šiaip keliai yra valstybės nuosavybė. Teks prašyti lėšų keliams remontuoti iš savivaldybės", – sakė pirmininkė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų