Pereiti į pagrindinį turinį

Sporto arena kelia nerimą

2008-11-20 09:00
Sporto arena kelia nerimą
Sporto arena kelia nerimą / Nerijaus Jankausko nuotr. Pažadai: 2010-ųjų pabaigoje šioje vietoje jau turėtų stovėti naujoji arena.

Europos krepšinio vadovybei išreiškus susirūpinimą dėl niekaip neprasidedančių Klaipėdos arenos statybų, miesto valdžia ramina tikindama, kad viskas vyksta pagal planą.

Prieš keletą dienų "FIBA Europe" generalinis sekretorius Naras Zanolinas, sunerimęs, kad iki Europos krepšinio čempionato pradžios 2011 m. uostamiestyje sporto arena gali būti nepastatyta, išplatino susirūpinimo laišką.

Jame jis šalies Vyriausybės bei kitų institucijų paprašė pateikti visą su būsimosios Klaipėdos arenos statybos darbais susijusią informaciją. Laiške išreikštas nerimas, kad iki šiol nėra informacijos, kaip vyksta darbai ir kada planuojama pradėti bei užbaigti uostamiesčio arenos statybas.

Pagal "FIBA Europe", Lietuvos krepšinio federacijos ir Lietuvos Vyriausybės sutartį Lietuvoje 2011-aisiais turi būti įrengtos šešios aukšto lygio arenos. Tokios jau veikia Vilniuje, Šiauliuose ir Panevėžyje, Alytuje baigiama rekonstruoti senoji arena. Neseniai arenos statybos prasidėjo ir Kaune. Uostamiestyje realūs statybos darbai kol kas nepajudėjo.

Tačiau Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius tikino, kad nerimauti nėra dėl ko, visi darbai vyksta, kaip suplanuota, ir 2010 m. pabaigoje arena bus užbaigta.

"Šiuo metu viskas einasi sklandžiai, net greičiau nei planuota. Pavyzdžiui, techninis arenos projektas bus užbaigtas jau kitų metų pirmosiomis dienomis, o projektuotojai jį rengti gali iki vasario. Todėl jei viskas vyks sklandžiai, jau pavasarį arenos statybos bus pradėtos ir po pusantrų metų užbaigtos. Svarbu, kad užtektų lėšų", – tvirtino R.Taraškevičius.

Anot jo, arena uostamiesčiui yra svarbus objektas, tačiau ne pirmojo būtinumo, todėl ji bus pradėta statyti vėliau nei kituose šalies didmiesčiuose.

"Iš pradžių mums rūpėjo sutvarkyti kai kurias mokyklas, koncertų salę, vandentiekį, miesto infrastruktūrą, todėl tikrai, išgirdę, kad čia vyks Europos krepšinio čempionatas, nepuolėme arenos statyti, nes nemanėme, kad tai pats svarbiausias objektas. Lietuvoje pastatyti 5,5 tūkst. vietų areną užtrunkama apie pusantrų metų, todėl viskas bus laiku", – įsitikinęs meras.

Pasak uostamiesčio vadovo, šį penktadienį savivaldybėje bus pristatytas išsamus arenos projektas, o kitų metų vasarį bus renkamas rangovas.

Nors kol kas nėra aiški galutinė suma, kurios prireiks arenos statyboms, jau dabar žinoma, kad 40 mln. litų bus skirta iš ES struktūrinių fondų, 30–35 mln. litų iš miesto biudžeto, kuriuos savivaldybė skolinsis iš bankų, dar 20 mln. litų skirs valstybė.

"Tikiuosi, visų šių lėšų užteks, antraip teks ieškoti daugiau rėmėjų. Manau, išlaukėme palankaus meto statyboms – dabar gerokai atpigo visos joms reikalingos medžiagos", – džiaugėsi R.Taraškevičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų