Pereiti į pagrindinį turinį

Sprogimo uostamiesčio pašte priežastys dar neaiškios

2012-03-01 18:00
Sprogimo uostamiesčio pašte priežastys dar neaiškios
Sprogimo uostamiesčio pašte priežastys dar neaiškios / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Net ir po dešimties dienų sprogimo Minijos ir Naikupės gatvių kampiniame pastate įsikūrusiame pašte priežastys lieka neaiškios.

Praėjusį pirmadienį Minijos gatvės 141A name du pašto darbuotojai norėjo užsirašyti vandens skaitiklio rodmenis, todėl ketino pasišviesti atvira liepsna. Driokstelėjęs sprogimas smarkiai apdegino abiejų vyrų veidus ir plaštakas.

Abiejų jų sužalojimai vertinami kaip sunkūs. Tačiau dujų, kurios nutekėjo ir sprogo, šaltinis iki šiol nenustatytas.

Oficialiai tyrimą atlieka Darbo inspekcijos pareigūnai. Jie išsiuntė paklausimus kelioms institucijoms, bet atsakymo dėl nelaimės priežasties kol kas negauta.

„Mes užklausėme Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, dujininkų bei Energetikos inspekcijos. Nelaimingo atsitikimo tyrimui numatytas terminas yra 20 darbo dienų, bet jeigu atliekamos ekspertizės, tas laikas gali prasitęsti. Būta kalbų apie kažkokius dujų balionus, kuriais dujos tiektos juvelyrams, tačiau nė vienoje pastato patalpoje jokio dujų šaltinio aptikti nepavyko. Jei kas iš gyventojų žino ką nors tiksliau, būtų gerai, kad šia informacija pasidalytų su mumis“, – prašė Valstybinės darbo inspekcijos Klaipėdos skyriaus vedėjas Arūnas Džiugas.


Statistika

Šiemet Klaipėdos įmonėse užfiksuoti keturi nelaimingi atsitikimai, kuriuose žuvo du žmonės.

Valstybinė darbo inspekcija informavo, kad Lietuvos įmonėse pernai įvyko 52 mirtini ir 125 sunkūs nelaimingi atsitikimai darbe.

Žūčių skaičius statybos įmonėse 2011 metais išaugo daugiau nei dvigubai, palyginti su ankstesniais metais; transporto įmonėse – 1,4 karto, iš jų kas antras – transporto įvykis.

Tiriant nelaimingus atsitikimus darbe, nustatyta, kad vairuotojams teko apie ketvirtadalis mirtinų nelaimių darbe, vairuotojai sudarė ir pusę mirusiųjų darbe dėl ligos.

Kaip pranešė Darbo inspekcija, didžioji dalis mirtinų nelaimingų atsitikimų statybos įmonėse įvyko atliekant statybos ir remonto darbus.

7 mirtini ir 16 sunkių nelaimingų atsitikimų darbe pernai įvyko atliekant krovinių tvarkymo, sandėliavimo, pakrovimo, iškrovimo darbus.

Eksploatuojant potencialiai pavojingus įrenginius praėjusiais metais žuvo du ir sunkiai nukentėjo vienas darbuotojas.

Didžioji dalis žuvusiųjų ir sužalotųjų įmonėje dirbo pirmus metus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų