Pereiti į pagrindinį turinį

Stulpelius apsuko juosta

2015-02-14 13:58

Vairuotojams dar kurį laiką teks kęsti Liepų gatvėje prie Jurgiui Zauerveinui skirto paminklo įrengtus akmeninius stulpelius. Statiniai buvo apsukti įspėjamąja juosta, kad būtų labiau pastebimi.

 Pažymėjo: vairuotojus erzinantys stulpeliai apsukti "Stop" juosta, kad būtų labiau matomi.
Pažymėjo: vairuotojus erzinantys stulpeliai apsukti "Stop" juosta, kad būtų labiau matomi. / Vytauto Petriko nuotr.

Vairuotojams dar kurį laiką teks kęsti Liepų gatvėje prie Jurgiui Zauerveinui skirto paminklo įrengtus akmeninius stulpelius. Statiniai buvo apsukti įspėjamąja juosta, kad būtų labiau pastebimi.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, toks sprendimas yra laikinas. Laukiama skulptūros autoriaus sutikimo pašalinti važiuojamojoje dalyje esančius stulpelius.

"Statiniai labai nepastebimi. Jie susilieja su trinkelėmis. Dėl to pažymėjome "Stop" juosta. Norime, kad vairuotojai atkreiptų į juos dėmesį. Jau daug mašinų dėl jų buvo apgadintos", – tvirtino vadovas.

Saugaus eismo komisija prieš tris savaites po daugiau nei metus trukusių diskusijų buvo pritarusi stulpelių pašalinimui. L.Dūdos teigimu, taip ir buvo galvota pasielgti. Paminklų statymo taisyklės leidžia pašalinti skulptūrą ar jos dalį, jei ši trukdo. Tačiau galiausiai apsispręsta kitaip.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius nurodė gauti skulptūros autoriaus sutikimą išmontuoti nepasitenkinimą keliančius statinius. Anot L.Dūdos, toks prašymas jau išsiųstas.

"Saugaus eismo komisijos sprendimas yra patariamojo pobūdžio. Nuspręsta, kad geriau bus gauti autoriaus sutikimą. Atsakymo tikimės sulaukti per protingą laiką", – tvirtino direktorius.

L.Dūda taip pat atkreipė dėmesį, kad stulpeliai prie paminklo važiuojamojoje dalyje atsirado suklaidinus savivaldybę.

Uostamiesčio valdžia ne kartą yra sulaukusi vairuotojų skundų, kad dėl stulpelių yra aplamdomi automobiliai. Tokie atvejai ypač dažni žiemą, kai stulpelius paslepia sniegas. Atkreiptas dėmesys, kad važiuojamojoje dalyje jiems tikrai ne vieta.

Paminklas J.Zauerveinui atminti pastatytas prieš daugiau nei trejus metus. Jo iniciatoriai pabrėžė, kad stulpeliai reikalingi pastarajam apsaugoti. Paminklo iniciatoriams ne kartą teko remontuoti stulpelius, nes įvažiavę vairuotojai juos išjudindavo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų