Pereiti į pagrindinį turinį

Sutrūnijusias šilumos trasas pakeis naujomis

2013-06-05 20:00
Sutrūnijusias šilumos trasas pakeis naujomis
Sutrūnijusias šilumos trasas pakeis naujomis / Vytauto Petriko nuotr.

Uostamiestyje pradėta atnaujinti šilumos tinklus. Šiemet bus rekonstruota daugiau nei penki kilometrai trasų. Dėl darbų kelias dienas gyventojams gali tekti verstis be karšto vandens.

Darbus jau pradėjo

Įmonės „Klaipėdos energija“ Šilumos tiekimo tarnybos vadovo pavaduotojas Arūnas Smaguris tvirtino, kad šilumos tinklų atnaujinimo darbai vyks visame mieste.

Rekonstruojami bus ir magistraliniai, ir kvartaliniai tinklai. Darbai jau vyksta Šilutės plente, netoli įmonės „Klaipėdos energija“ katilinės.

Pradedama atnaujinti ir magistralę Liepojos plente, renovuojami skirstomieji tinklai Gedminų gatvėje ties „Vėtrungės“ gimnazija ir Gedminų pagrindine mokykla.

Skirstomieji šilumos tinklai bus atnaujinami teritorijoje aplink Trinyčių tvenkinį: ties Jono kalneliu, Sausio 15-osios, Rumpiškės, Tilžės gatvėse.

Jie bus atnaujinami ir Žvejybos uosto rajono Žalgirio gatvėje.

Keis ir miesto centre

Darbai vyks ir miesto centre. Šilumos trasos bus atnaujinamos Puodžių, Bokštų, S.Daukanto, Naujojoje Uosto, I.Kanto gatvėse. Taip pat Lietuvininkų aikštėje, Manto, Vilties, Ramiojoje gatvėse.

Šią vasarą bus remontuojama ir magistralė, einanti palei Vingio gatvę, ties Bandužių gyvenamuoju rajonu, taip pat magistraliniai tinklai palei Panevėžio gatvę.

Iš viso šiemet numatyta atnaujinti 5,172 kilometro trasų. Seni vamzdžiai bus pakeisti naujais bekanaliais, iš anksto izoliuotais.

Bendrovei „Klaipėdos energija“ tinklų atnaujinimas kainuos 9 mln. litų be pridėtinės vertės mokesčio.

A.Smaguris aiškino, kad tinklai, kuriuos pirmiausia būtina atnaujinti, pasirinkti pagal kelis kriterijus.

„Atsižvelgėme, kiek defektų juose aptikta hidraulinių patikrinimų metu. Ypač prasta tinklų būklė yra miesto centre, nuo Biržos tilto į šiaurę. Čia jie yra vieni senesnių. Pačiame senamiestyje esame pakeitę beveik visus tinklus“, – pasakojo pavaduotojas.

Kariškiai liks be karšto vandens

Kiek truks šilumos trasų atnaujinimas, dar neaišku. Pasak A.Smagurio, viskas priklausys nuo orų, kaip pavyks gauti leidimus darbams. Pavaduotojas teigė, kad problemų kyla miesto centre į šiaurę nuo Biržos tilto. Kai kurie sklypai turi daug savininkų, iš kurių reikia gauti raštišką sutikimą darbams.

„Tų savininkų kartais būna labai daug. Ne visus pavykta surasti“, – sakė „Klaipėdos energijos“ Šilumos tiekimo tarnybos vadovo pavaduotojas.

Dėl trasų atnaujinimo kai kuriems vartotojams gali būti laikinai sustabdytas karšto vandens tiekimas.

„Dauguma gyventojų nepajus, kad vykdomi darbai. Jiems nesutriks karšto vandens tiekimas. Tačiau kai kuriais atvejais jis gali būti netiekiamas. Tada stengsimės, kad darbai būtų atlikti kuo greičiau. Dažniausiai vartotojai vandens neturi dvi dienas. Tačiau pasitaiko sudėtingesnių situacijų, kai tai užsitęsia 3–4 dienas“, – realiai situaciją vertino A.Smaguris.

Pasak pašnekovo, atnaujinant trasą Liepojos gatvėje karšto vandens tiekimas bus nutrauktas tik Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų motorizuotajam pėstininkų batalionui. Gyventojai nepatogumų nepajus.

Iš viso Klaipėdoje yra apie 210 km centralizuoto šilumos tiekimo tinklų. Iš jų atnaujinta trečdalis. Tinklų naudojimo laikas yra 30 metų.

Tinklų amžius ir ilgis

Tinklai, įrengti iki 1970 m., – 19 km

Tinklai, įrengti nuo 1970 iki 1980 m., – 40 km

Tinklai, įrengti nuo 1981 iki 1990 m., – 52 km

Tinklai, įrengti nuo 1991 iki 2000 m., – 28 km

Tinklai, įrengti po 2000 m., – 69 km

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų