Pereiti į pagrindinį turinį

Per šventes pajūrio kurortai atgyja lyg vasarą

2009-12-31 05:00
Tradicija: kasmet daugybė žmonių Naujuosius pasitinka ant Palangos tilto, kuris šventinę naktį sulaukia gerokai daugiau turistų nei vasarą.
Tradicija: kasmet daugybė žmonių Naujuosius pasitinka ant Palangos tilto, kuris šventinę naktį sulaukia gerokai daugiau turistų nei vasarą. / Darija Vasiliauskienė

Sunkmetis lietuvaičių noro Naujuosius sutikti Neringoje bei Palangoje nepažabojo. Jau dabar abiejuose kurortuose rasti kur apsistoti beveik neįmanoma – dauguma viešbučių bei nuomojamų butų užsakyti.

Užsisakė iš anksto

Anot Palangos turizmo centro vadybininkės Almos Galbuogienės, ateinantį ilgąjį šventinį savaitgalį dirbs visi pagrindiniai kurorto viešbučiai, tačiau juose laisvų vietų beveik nėra. Šiuo metu viešbučiuose jau užimta apie 60–80 proc. kambarių.

Nors daugiausiai žmonių kambarius puolė rezervuoti gruodžio pradžioje, nemažai jų užsakyta ir neįprastai anksti – spalį.

"Žmonės iš anksto planavo Naujuosius sutikti Palangoje, todėl kai kurie jų, kur apsistoti, pasirūpino iš anksto. Matyt, atvykstantieji norėjo išsirinkti pačius patraukliausius pasiūlymus, kurie šiai dienai jau išgraibstyti", – įsitikinusi A.Galbuogienė.

Pašnekovės duomenimis, sutikti Naujųjų į Palangą atvyks ne tik gausus būrys lietuvių, bet ir svečių iš Rusijos, Latvijos, Estijos.

Vilioja pasiūlymais

Anot A.Galbuogienės, pastebėta, kad šiemet į Palangą turistai atvyksta ne tik praleisti Naujųjų naktį, bet visam savaitgaliui – daugelis jų kambarius užsisakė trims naktims.

Ji įsitikinusi, jog veikiausiai poilsiautojams itin patrauklūs pasirodė viešbučių pasiūlymai – daugelis jų parengė šventinius paketus už specialią kainą. Pavyzdžiui, daugelyje viešbučių šį šventinį savaitgalį dvivietis kambarys trims dienoms su pusryčiais kainuoja apie 450 litų. Į šią kainą kai kuriuose jų yra įskaičiuotos ir procedūros – masažai, pirtys.

Nesusigundžius specialiais pasiūlymais, už vieną naktį vidutiniškai tektų pakloti apie 200 litų. Geriau paieškojus, įmanoma rasti ir pigesnių kambarių, kurių kaina parai atsieitų apie 120–150 litų.

"Nors visi dejuoja, kad krizė, tačiau kaip ir kasmet per Naujuosius Palangoje sulauksime daugybės žmonių. Jau praėjusį kalėdinį savaitgalį jų buvo tiek, kiek vidurvasarį, o per naujametinį jų bus dar daugiau. Tai liudija ir skaičiai – daugelyje viešbučių šiuo metu liko tik po 5–10 dar neužsakytų kambarių, kurie, tikiu, bus išgraibstyti paskutinę metų dieną", – komentavo A.Galbuogienė.

Itin daug žmonių tikimasi sulaukti gruodžio 31-ąją, mat nemažai lietuvaičių pasitikti Naujųjų ant Palangos tilto atvažiuoja kelioms valandoms.

Atpigo nakvynė

Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro "Agila" specialistė Reda Laurinavičiūtė tikino, kad miestelyje jau dabar jaučiamas pagyvėjimas – čia apstu žmonių, o per Naujuosius jų atvyks dar daugiau.

Nors šiemet Naujųjų naktį Nidoje nevyks jokių ypatingų renginių, čia nebus net tradicinių naujamečių fejerverkų, viešbučių kambariai jau beveik visi užpildyti. Kai kuriuose jų laisvų kambarių nebėra, kituose liko neužsakyta tik apie 20–30 proc. kambarių.

Taip pat išgraibstyti ir visi nuomojami butai. Nemažai jų rezervuota dar prieš kelis mėnesius. R.Laurinavičiūtė įsitikinusi, kad daugeliui žmonių atrodo kur kas patraukliau išsinuomoti butą nei apartamentus viešbutyje – tai atsieina pigiau. Be to, viename bute gali apsigyventi ir kur kas daugiau žmonių nei viešbučio kambaryje.

Išsinuomoti butą arba dvivietį kambarį Nidoje šiemet kainuoja kur kas pigiau nei pernai – už vieną nakvynę čia teks pakloti nuo 100 iki 350 litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų