Pereiti į pagrindinį turinį

Per šventes – ugnies ir muzikos šou

2008-10-09 09:00

Kalėdinius ir naujametinius renginius uostamiestyje pirmą kartą organizuos kauniečiai. Miestiečius žadama sužavėti teatralizuotu ugnies ir muzikos šou, koncertu ir įspūdingu fejerverku.

Konkursą kalėdinių renginių ciklui organizuoti nugalėjo Kaune įsikūrusi įmonė „Pramogų planeta“. Jos pateiktas projektas sužavėjo vertinimo komisiją. Vakar miesto savivaldybėje vyko derybos dėl kainos.

„Įmonės pasiūlyta kaina mums buvo šiek tiek per aukšta, bet jie nusileido. Dabar bus rengiama sutartis“, – tvirtino Klaipėdos miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Goda Giedraitytė.

Įmonė „Pramogų planeta“ uostamiestyje organizuos eglutės įžiebimo šventę, koncertą antrąją Kalėdų dieną, naujametinį fejerverką ir reklaminę sklaidą.
G.Giedraitytė pasakojo, kad ši eglutės įžiebimo ceremonija skirsis nuo ankstesniųjų. Miesto gatvėse šurmuliuos teatralizuotos eisenos, vyks ugnies ir muzikos šou, kurį atliks trupė iš Prancūzijos.

„Matėme atsiųstą vaizdo medžiagą. Tai tikrai įspūdingas, įdomus ir pritraukiantis projektas. Manome, kad juo bus sužavėti ir vaikai, ir suaugusieji“, – prognozavo G.Giedraitytė.

Antrąją Kalėdų dieną klaipėdiečiai bus pakviesti į šventinį koncertą Teatro aikštėje. G.Giedraitytė dar negalėjo pasakyti, kokie atlikėjai pasirodys, bet tikino, kad renginys bus skirtas visai šeimai. Naujųjų metų naktį miestiečiai tradiciškai galės pasigrožėti įspūdingais fejerverkais.

Šventiniu laikotarpiu, kaip ir praėjusiais metais, bus išleistas ir platinamas nemokamas bukletas, kuriame žmonės ras informacijos apie visus gruodžio mėnesį uostamiestyje vyksiančius renginius.

Šventėms bus išleista 210 tūkst. litų. Pasak G.Giedraitytės, tai yra 20 tūkst. litų daugiau nei pernai. Ji džiaugėsi, kad šiemet konkurse kalėdiniams renginiams organizuoti panoro dalyvauti keturios įmonės. Du pasiūlymai buvo atmesti, nes neatitiko reikalavimų, keliamų teikiant konkursui medžiagą. Pernai gauta tik viena paraiška dalyvauti konkurse.

Uostamiestyje buvo skelbtas kalėdinės mugės konkursas, tačiau norinčių ją organizuoti neatsirado.

„Kalėdinė mugė, atgaivinta pernai, buvo patraukli ir įdomi. Gaila, kad taip atsitiko, tačiau klaipėdiečiams nereikėtų nusiminti. Juos tikrai aplankys Kalėdų dvasia. Visą gruodžio mėnesį mieste vyks daug ir įvairių šventinių renginių“, – pabrėžė G.Giedraitytė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų