Pereiti į pagrindinį turinį

Turizmo sezono startas – be panikos

2014-05-12 13:03

Į Klaipėdą pradėję plūsti turistai, ypač kruiziniais laivais, turizmo sektoriaus darbuotojų neužklupo netikėtai. Nors dar ne visi verslininkai ir spėjo pasirengti turizmo sezonui, svarbiausi traukos objektai jau visiškai parengti smalsuolių antplūdžiui. Tikimasi, kad šiemet neturėtų pritrūkti ir gidų.

„Costa Pacifica“.
„Costa Pacifica“. / Vytauto Petriko nuotr.

Į Klaipėdą pradėję plūsti turistai, ypač kruiziniais laivais, turizmo sektoriaus darbuotojų neužklupo netikėtai. Nors dar ne visi verslininkai ir spėjo pasirengti turizmo sezonui, svarbiausi traukos objektai jau visiškai parengti smalsuolių antplūdžiui. Tikimasi, kad šiemet neturėtų pritrūkti ir gidų.

Sutvarkė terminalą

Praėjusią savaitę uostamiestyje prisišvartavo įspūdingo dydžio kruizinis laivas "Costa Pacifica". Jis buvo pirmasis šiemet, paskelbęs kruizinio sezono pradžią.

Italijos vėliava pasipuošęs 13 aukštų laivas, kurio ilgis beveik 300 m, Klaipėdą šiemet aplankys septynis kartus.
Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė patikino, kad pasirengti turizmo sezonui uostamiestis spėjo.

"Tai nebuvo siurprizas, visi žinojome, kad gegužės pradžioje atplauks pirmasis laivas ir visi tam ruošėsi", – teigė R.Savickienė.

Pašnekovė patikino, kad iš visų atplauksiančių laivų išlipusius turistus pasitiks rekordiškai gausiam kruizinės laivybos sezonui šiais metais pasirengęs Kruizinių laivų terminalas.

Jame baigti remonto darbai, nudažyti pastatai, pasėta žolė, padarytos informacinės rodyklės, įrengtas nemokamas belaidis internetas.

Vylėsi, kad nepyks

Pirmąją kruizinio laivybos sezono dieną mieste netrūko turistų, kurie vaikštinėjo senamiesčio gatvelėmis, ieškojo jaukios vietos užkąsti ar išgerti kavos puodelį.

R.Savickienė pastebėjo, kad verslininkai buvo dar šiek tiek vangoki, tačiau ji nerimauti nebuvo linkusi – sezonas tik prasideda.

Dar ne visų lauko kavinių šeimininkai spėjo įrengti jų terasas bei pritaikyti jas lankytojams. Pašnekovė pabrėžė, kad keliaujančiųjų aktyvumą smarkiai lemia oro sąlygos.

"Žinoma, daugelis turistų tikrai norės prisėsti lauko kavinėje, atsigerti kavos ar paragauti alaus. Jeigu kažkam kažkas kažkur nepatiks, tai tikiuosi, kad turistai tai įvertins kaip sezono pradžią ir labai nepyks. Iš tiesų, šios dienos labai laukėme, tikėjomės, žinojome ir ruošėmės", – šypsojosi R.Savickienė.

Gidų netrūks

Kasmet prieš turizmo sezono pradžią pasigirsta nuogąstavimų, jog gali pritrūkti gidų ir turistai esą turėtų savarankiškai klaidžioti po miestą.

Panašu, kad toks scenarijus Klaipėdai negresia. Šiuo metu Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro gidų sąrašuose yra užsiregistravę daugiau nei 250 gidų, laisvai bendraujančių populiariausiomis užsienio kalbomis.

"Sąrašai sudaryti, turizmo agentūros, aptarnaujančios kruizinių laivų turistus ir kitas grupes, yra iš anksto užsisakiusios bei apmokiusios gidus. Galbūt tam tikromis datomis ir gali pritrūkti kelių žmonių, bet tam jau ruošėmės iš anksto", – aiškino R.Savickienė.

Vadovė pastebėjo, kad šiuo metu gidų netrūksta, tačiau nesiėmė prognozuoti, ar ateityje kai kuriomis kalbomis kalbančių gidų stygiaus nebus.

"Gidų reikia visada", – konstatavo pašnekovė.

Uostamiesčio gidai laisvai gali bendrauti ne tik anglų, rusų ar vokiečių kalbomis, jie be vargo komunikuoja ir su latviais, prancūzais, italais, ispanais, švedais, lenkais.

Keitėsi maršrutai

Šiemet Klaipėdos senamiestyje virte verda įvairūs remonto darbai. Tai pajuto ir turizmo verslo atstovai, o gidams teko perplanuoti dalį maršrutų.

Vis dėlto, stengiamasi, kad ekskursijų kokybė nenukentėtų ir turistai pamatytų gražiausius Klaipėdos objektus.
Dėl uždarytos Daržų gatvės, Teatro aikštės remonto, Pilies tilto rekonstrukcijos turistams teks pamiklinti kojas ir iki lankytinų vietų nusigauti kitais keliais.

Planuojama, kad šiais metais į uostamiestį vien kruiziniais laivais atvyks daugiau nei 50 tūkst. turistų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų