Pereiti į pagrindinį turinį

Tuščias patalpas bandys išnuomoti

2009-05-12 09:00

Savivaldybė bandys sutaupyti išnuomodama jai priklausančias negyvenamąsias patalpas, už kurių išlaikymą dabar priversta mokėti pati.

Tačiau abejojama, ar nuomininkų pavyks surasti, nes šių, ne prestižinėse vietose esančių patalpų nuoma – gana brangi. O ir sutartis gali būti sudaryta tik trejiems metams. Šios patalpos laikomos kaip rezervinės būsimiems naujiesiems Seimo nariams, jei jie kreipsis į savivaldybę prašyti suteikti patalpas biurui, kur galėtų priiminėti rinkėjus.

Viešajame konkurse bus bandoma išnuomoti Alksnynės gatvėje esančias administracinės paskirties patalpas, kurių dydis – 26,28 kv. m. Jų mėnesio nuomos pradinė kaina – nuo 670 litų. Anksčiau šios patalpos buvo suteiktos Seimo nariui Raimondui Palaičiui.

Administracinės paskirties patalpos bus nuomojamos ir Liepojos gatvėje 10A name. Anksčiau jose buvo įsikūrusi Būsto ir urbanistinės plėtros agentūra, tačiau ji dalies patalpų atsisakė, nes buvo per didelis plotas. Todėl bus stengiamasi išnuomoti 16,91 kv. m ploto biurą. Pradinė mėnesio nuomos kaina – 463 litai.

Tarp išnuomojamų patalpų – ir Herkaus Manto gatvėje 47 esančios 126 kv. m ploto rūsys.

"Šių patalpų būklė patenkinama, nes atliktas remontas. Tačiau dar diskutuosime su politikais, ar jas verta nuomoti. Tai nešildomas, drėgnas rūsys", – sakė savivaldybės Turto ir privatizavimo skyriaus vedėja Genovaitė Paulikienė.

Numatyta, kad jei šios patalpos būtų nuomojamos, jų pradinė kaina siektų nuo 4 tūkst. 220 litų.

Savivaldybė taip pat sieks išnuomoti ir jai priklausančias negyvenamąsias patalpas Klaipėdos rajone, Kalotės kaime. Dalyje iš jų šiuo metu yra įsikūrusi bendrovė "Nuaras", kuri teikia beglobių gyvūnų karantinavimo ir priežiūros paslaugas. Laisvos likusios 148,74 kv. m ploto patalpos, kurių pradinė nuomos mėnesio kaina – 358 litai.

"Jose kitokia veikla sunkiai įsivaizduojama. Kai šalia sąvartynas, biurų neįrengsi. Kol kas nuomos sutartis su "Nuaru" pratęsta trims mėnesiams, nes po jų turėtų pasibaigti ir konkursas parinkti Klaipėdos mieste beglobių gyvūnų gaudymo, karantinavimo ir laikymo paslaugų teikėją. Manau, kad jis ir galėtų nuomotis šias patalpas", – sakė G.Paulikienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų