Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiesčio policija sukilo prieš gėlininkus

2012-10-30 11:24
Uostamiesčio policija sukilo prieš gėlininkus
Uostamiesčio policija sukilo prieš gėlininkus / Gedimino Bartuškos nuotr.

Policija siekė, kad gėlių pardavėjai prie Lėbartų kapinių per Vėlinių šventes neužimtų automobilių stovėjimo aikštelės. Saugaus eismo komisijoje pareigūnai prabilo, kad prekeiviai trikdo eismą, todėl juos geriausiai būtų perkelti į kapinių teritoriją. Tačiau šio sumanymo atsisakyta.

Policijos pareigūnai įsitikinę, kad jei automobilių stovėjimo aikštelė prie kapinių nebūtų paversta gėlių turgumi, eismo problemų per Vėlinių šventes čia nekiltų. Viena galimų vietų prekybai buvo pasiūlyta pačiose kapinėse.

„Pagal taisykles draudžiama prekiauti Lėbartų kapinėse. Tas klausimas buvo neįmanomas, negalėjome perkelti prekybos į kapinių teritoriją. Nors mes jau ne pirmus metus kalbame apie tai, kad gėlininkų skaičių ten reikėtų riboti, juk aikštelė skirta ne prekybai, o automobiliams“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Viačeslavas Karmanovas.

Prekybą gėlėmis prie kapinių jau antrą sezoną administruoja bendrovė „Senasis turgus“.

„Prekiautojų antplūdžio nėra. Vietų skaičiaus prekybininkams nedidiname. Yra dvi prekybos aikštelės. Vienoje nuolat dirba 17, kitoje – 22 prekiautojai“, – tikino bendrovės „Senasis turgus“ direktorė Ramutė Kubilienė.

Papildomai per šventines dienas prekiauti pageidavo 84 žmonės. 7 su puse kvadratinio metro plotas prekybai gėlėmis ir žvakėmis dienai kainuoja 6 litus.

„Yra paliktas dviejų vietų tarpas aikštelėje automobiliams išvažiuoti ir, manau, jokių problemų čia nekils. Turbūt viską išsprendžia geranoriškumas. Jeigu vieni ir kiti nebus kampuoti, visi tilps“, – įsitikinusi R.Kubilienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų