Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiestyje blaškosi paklydusi stirna

2015-07-14 16:00

Uostamiestyje, Nemuno gatvėje esančio apleisto pastato kieme apsigyveno stirniukas. Iš miško atklydęs gyvūnas čia kankinasi jau kelias savaites.

Gyventojai sunerimo

Netoli uosto gyvenantis dienraščio skaitytojas kreipėsi į redakciją,prašydamas pagalbos. Esą čia jau kurį laiką slampinėja stirna. Dienraščio fotografams pavyko užfiksuoti išsigandusį gyvūną. Vos prisiartinus pabaidytas žvėris nėrė į kitąpus esančią laukymę.

"Panašu, kad stirna iš keblios padėties pati neišsikapstys. Mat visaigreta – uosto teritorija. Aplink – didelis sujudimas, nuolat važinėja krovininiai automobiliai. Vargšas gyvūnas įsikūrė vidiniame buvusios mokyklos kieme, nes neranda kelio atgal į mišką, o artimiausio turbūt nėra mažiausiai trijų kilometrų atstumu", – aiškino klaipėdietis Ruslanas Mandziuk.

Pašnekovo žodžiais, nepanašu, kad gyvūnas būtų sužeistas, jis tik išsigandęs. Sunerimęs gyventojas pagalbos kreipėsi bendruoju pagalbos telefonu.

Pranešus apie stirną aplinkosaugininkams, šie pažadėjo ja pasirūpinti. Tačiau kol kas reikalai nejuda – žvėris baikščiai laksto palei uostoteritoriją juosiančią tvorą.

"Jau praėjo apie 2–3 savaites, o stirniukas iki šiol ten kamuojasi.Nežinau, kaip būtų galima jam padėti", – pečiais skėsčiojo pašnekovas.

Apie stirną, atklydusią į uosto teritoriją, Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento darbuotojai sakė nieko nežinantys. Tačiau papasakojo apie šio pirmadienio sujudimą. Esą mieste nerimsta nesugaunami briedžiai.

Plūsta laukiniai gyvūnai

Gyvūnų apsilankymas mieste šią savaitę – ne naujiena. Pirmadienį vadinamajame Žvejybos uosto rajone ir aplink jį nusidriekusioje teritorijoje nuo ryto iki vakaro bėgiojo briedžiai. Minijos gatvėje pasirodę briedžiai net tik gyventojams, bet irgamtosaugininkams kėlė nuostabą. Iš miško atklydusių gyvūnų sugauti nesisekė.

"Bandėme vakare juos tyliai išvaryti, tačiau pastarieji pasibaidė, todėl dar du gyvūnai liko mieste. Vėliau mėginsime juos dar kartą išgabenti",– sakė Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Vitalis Marozas.

Pašnekovo žodžiais, dieną jiems geriau netrukdyti, neerzinti: "Ateis tamsusis paros metas, ramybė, ir žvėrys patys išeis savais keliais. Jukdažniausiai gyvūnai migruoja naktimis".

Žmonėms nepavojingi

Kaip aiškino V.Marozas, vasaromis tai – retas reiškinys, nes gyvūnų migracija paprastai vyksta pavasarį ir rudenį. "Tokie gyvūnų pasirodymai mieste tikrai nedažni. Manau, briedžiai tiesiog pasiklydo ir išsigandę blaškosi nepažįstamoje jiems aplinkoje. Specialiai jų ginti į mišką ir kažką daryti nereikėtų, vakare jie patys ras kelią", – pabrėžė pašnekovas.

Žmonėms, V.Marozo teigimu, jie nepavojingi, tačiau įspėjo, kad geriau žvėrių neerzinti ir nefotografuoti."Žmonės turėtų būti supratingi. Tai nėra egzotika. Mieste gyvūnai yra svečiai ir nereikėtų jų gąsdinti, geriau laikytis atstumo", – patarė viršininkas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų