Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiestyje šurmuliuos moliūgų šventė

2024-10-17 09:51

Šiandien prasidėjo veikiausiai tradicija tapsianti rudens šventė „Moliūgų pieva“. Tris dienas gyventojų lauks vaišės, estafetės, atrakcionai. Klaipėdiečiams taip pat ruošiami pasirodymai, o šeštadienio vakarą karūnuos koncertas. Čia puikuosis ir šimtai originaliai išskaptuotų moliūgų. Juos sukūrė miesto ir rajono švietimo, kultūros įstaigų, įvairių organizacijų, bendrovių atstovai ir pavieniai entuziastai.

Prasidėjo: prie Žvejų rūmų esančioje pievoje šurmuliuoja moliūgų šventė, klaipėdiečių laukia trys šventiniai vakarai.
Prasidėjo: prie Žvejų rūmų esančioje pievoje šurmuliuoja moliūgų šventė, klaipėdiečių laukia trys šventiniai vakarai. / Vestos Jašinskaitės nuotr.

115 – tiek bendruomenių nusprendė šiemet dalyvauti Žvejų rūmų organizuotame renginyje „Moliūgų pieva“. Kaip teigė Žvejų rūmų direktorė Kristina Jakštė, džiaugsmą kelia tai, jog dalyvių – kone dvigubai daugiau nei pernai.

„Praėjusiais metais turėjome 60 dalyvių, šiemet nusistatėme tikslą suburti šimtą bendruomenių, bet, kaip matome, rezultatai geresni, nei tikėjomės“, – sakė K. Jakštė.

Šiandien pievoje šalia Kultūros centro nuo 10 iki 13 val. vyks estafetės ir rungtys su moliūgais. Jose dalyvauti kviečiamos visos ikimokyklinio ugdymo ir švietimo įstaigos, jų laukia ir atrakcijos su prizais.

Kiekvieną dieną 18 val. bus įžiebiami visi pievoje šalia Žvejų rūmų esantys moliūgai. Šiandien ir rytoj vakare visi renginio dalyviai bus vaišinami moliūgų keksiukais ir karštomis sultimis.

Kristina Jakštė. D. Janauskaitės nuotr.

Šiandienos moliūgų įžiebime dalyvaus Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro dainos studija „Keberiokšt“ ir šokių ansamblis „Junga“.

Penktadienio vakarą 19 val. prasidės pantomimos teatro „A“ aktorių pasirodymas, vėliau, 20 val., klaipėdiečiams triukus demonstruos iliuzionistas Antonas Lavrentjevas.

Dirbsime toliau ir, tikėtina, kitais metais pievoje vėl bus moliūgų.

Šeštadienio vakarą karūnuos koncertas. 20 val. skambės jaunojo kūrėjo Dovydo Misiūno, žinomo kaip Dovi Mi, dainos.

Kiekvieną dieną klaipėdiečių lauks ir prekyba išskirtiniais produktais iš moliūgų. Šalia pievos pastatyta karuselė, mažasis apžvalgos ratas, kursuos ir šventinis traukinys.

Išrinkus gražiausius ir kūrybiškiausius moliūgus, juos vėliau ketinama vežti ir į Senamiesčio moliūgų šventę, kuri vyks jau kitą savaitgalį Teatro aikštėje.

Dienraščiui pasidomėjus, ar šis renginys taps miesto tradicija, vadovė užsiminė, kad organizuojant renginį visada susiduriama su iššūkiais, tačiau žmonių reakcijos ir šypsenos skatina nesustoti.

„Jeigu matysime, kad žmonėms reikia tokių švenčių, susidomėjimas neblės, dirbsime toliau ir, tikėtina, kitais metais pievoje vėl bus moliūgų“, – kalbėjo direktorė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų