Pereiti į pagrindinį turinį

Už nužudymą teis paauglius

2009-05-07 09:00

Palangos miesto pareigūnai baigė tirti benamio nužudymą. Į teisiamųjų suolą netrukus sės keturi kurorto nepilnamečiai.

Kaip pranešė Klaipėdos apygardos prokuratūros atstovė spaudai Palmira Martinkienė, tyrimo metu nustatyta, kad 2008 m.kovo 30 d. apleistame pastate buvusio Palangos kempingo teritorijoje keturi nepilnamečiai be jokios priežasties suspardė ir sumušė lovoje gulėjusį 43 metų benamį. Vežamas į ligoninę jis mirė.

Šešiolikmečių dvynių bei dviejų keturiolikmečių berniukų surengtą egzekuciją stebėję trys suaugę vyrai įtariami lengvesniais nusikaltimais – savavaldžiavimu bei nežymiu sveikatos sutrikdymu.

"Šis ikiteisminis tyrimas užsitęsė todėl, kad nepilnamečiams prireikė skirti ne tik įprastą psichiatrinę, bet ir socialinės brandos ekspertizę", – sakė Palangos miesto vyriausioji prokurorė Nijolė Požarskienė. Pasak prokurorės, apklausų metu įtariamieji, Palangos vidurinių mokyklų auklėtiniai, elgėsi neadekvačiai, kikeno, todėl pareigūnams kilo įtarimų, kad jie nesuvokia, ką padarę.

Tačiau ekspertai nustatė, jog nepilnamečiai yra socialiai subrendę ir už padarytą nusikalstamą veiką privalo atsakyti pagal įstatymus.

N.Požarskienės teigimu, Palangoje tai pirmas toks nepilnamečių asmenų įvykdytas nužudymas per pastaruosius 10 metų.

Maksimali bausmė, kurią mūsų šalyje už nužudymą bei kitus sunkius nusikaltimus galima skirti pilnametystės nesulaukusiems asmenims – 10 metų nelaisvės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų