Pereiti į pagrindinį turinį

Už vasario sniego valymą – beveik milijonas litų

2012-03-20 12:19
Už vasario sniego valymą – beveik milijonas litų
Už vasario sniego valymą – beveik milijonas litų / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Miesto valdžią nustebino sąskaitos už sniego valymą. Gatvių valytojų apskaičiavimais, sniegas vasario mėnesį miestui kainuos 873 tūkst. litų.

Išgąsdino sąskaitos

Gavęs įspūdingas sąskaitas už gatvių valymą vasario mėnesį, Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda nesiryžo jų patvirtinti.

„Narpliojame, bandome suprasti, kur šuo pakastas. Viena gatves valanti įmonė už vasario mėnesio darbus paprašė 365 tūkst., kita – 508 tūkst. litų“, – neslėpė L.Dūda.

Miesto ūkio departamento vadovas pripažino, kad vasario mėnesį turėjo problemų dėl gatvių valytojų. Jų darbu nepatenkinta Klaipėdos valdžia vieną bendrovę nubaudė 11 tūkst., kitą – 13 tūkst. litų bauda.

„Tos baudos ir išaugino šitą sumą. Paaiškėjo, kad mes baudžiame už savo pinigus. Nubausti kelininkai staiga ėmė barstyti gatves druskos mišiniu, bet efekto nesulaukėme – oro temperatūra buvo per žema ir sniegas netirpo. Tačiau pinigų jie už tai nori. Taigi, mes dabar turime mokėti už tuos beprasmius važinėjimus“, – stebėjosi L.Dūda.

Išspręs savo naudai?

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Viačeslavas Karmanovas sąskaitų už sniego valymą per daug nesureikšmina ir tvirtina, kad savivaldybė reikalaujamos sumos mokėti neketina.

„Jie pateikė sąskaitas, bet tai nereiškia, kad mes jas apmokėsime. Kiekviena jų yra analizuojama. Taip buvo ir pernai, ir užpernai. Tuomet sąskaitas sumažinome 30–40 proc. Už neatliktus darbus tikrai nemokėsime. Kiekvienas stengiasi užrašyti kuo daugiau. Jie puikiai žino, kad stebėjimo sistema yra kompiuterizuota. Jei jie važiuoja papildomai valyti, mums privalo apie tai pranešti. Mes žiūrėsime, ar buvo koks nors atskiras pavedimas valyti sningant ar nesningant. Kiekvieną nesusipratimą bandome išspręsti mūsų naudai. Sąskaitas sumokėsime tik už faktiškai atliktus darbus“, – tvirtino V.Karmanovas.

Ne savivaldybės rėmėjai

Klaipėdą valo dvi įmonės. Vienos jų, bendrovės „Žemkasa“ vadovas Dainius Zokas tvirtino, jog nėra buvę, kad įtiktų savivaldybės klerkams. Esą, kokias sąskaitas bepateiktų, jos vis per didelės.

„Mes net nuolaidą padarėme, bet jie nori, kad šitą sumą sumažintume ketvirtadaliu. Tai būtų žiauriai žiauru. Nesuprasi, ko jie nori, patys baudas skiria, nebaigus snigti varo dirbti, komisijos važiuoja, tikrina. Dirbome be sustojimo, kad tik jiems įtiktume. Kiekvieną rytą siųsdavome ataskaitas, visą mėnesį viskas gerai, o kai tik išrašome sąskaitas, prasideda bėdos. Be reikalo dirbote, gal iš viso nereikėjo valyti, mes tiek pinigų neturime. Padarėme nuolaidą 30–40 tūkst. litų, bet jie nori dar daugiau. Mes negalime būti savivaldybės rėmėjais. Iš kiekvieno maršruto po keliolika procentų sąskaitas sumažinome, bet daugiau mažinti nematau prasmės“, – paaiškino D.Zokas.

Vasario mėnesį bendrovės „Žemkasa“ darbuotojai teigia Klaipėdos gatves valę 23 kartus, kai kada – net 4 kartus per parą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų