Pereiti į pagrindinį turinį

Vaistų – ir į turgų, ir į Sovetską

2009-11-27 05:00
Pažeidimas: turguje tarp papildų galima rasti ir vaistų nuo peršalimo ar gripo.
Pažeidimas: turguje tarp papildų galima rasti ir vaistų nuo peršalimo ar gripo. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Vaistų nuo gripo ir peršalimo klaipėdiečiai ieško ne tik vaistinėse, bet jau ir turguje, o kai kurie jų pirkti vyksta net į Rusiją. Medikamentus medžiojantys žmonės įsitikinę, kad ten jie – pigesni.

Uostamiesčio turgavietėse įvairių papildų prekeivės siūlo įsigyti ir įvairių rusiškų vaistų nuo peršalimo. Paprastai pasiūla čia būna didelė – nuo cheminių arbatų kaip "Theraflu" iki įvairių tablečių.

Prekeivės neslėpė, jog pastaruoju metu vaistų nuo gripo ir peršalimo paklausa ypač išaugo. Kai kurios jų tokių medikamentų nebeturėjo.

Tačiau moterys žadėjo iki šeštadienio jais vėl apsirūpinti.

"Dabar, kai šalyje paskelbta gripo epidemija, viską išperka", – džiaugėsi prekeivė.

Turguje arbata, kuri, prekeivių teigimu, tokia pat veiksminga, kaip "Theraflu", kainuoja apie 15 litų. Tabletės "Koldakt", kurios, anot vaistininkų, atitinka Lietuvoje parduodamą vaistą "Hexorine", – 12 litų.

Taip pat siūloma ir kitų įvairių rusiškų vaistų nuo gripo. Kai kurių jų kaina siekia apie 20 litų.

Turguje medikamentus perkantys pirkėjai įsitikinę, kad čia vaistai – pigesni. Vaistinėje "Theraflu" kainuoja apie 20, "Hexorine" – apie 19 litų.

Prekeivės neslėpė, jog prasidėjus gripo epidemijai, vaistų kainas sukėlė ir tiekėjai.

Klaipėdos apskrities policijos Viešosios tvarkos biuro Bendrosios prevencijos poskyrio viršininko pavaduotojas Alfredas Gasiūnas įspėjo, jog turguje vaistų nuo peršalimo klaipėdiečiams pirkti nederėtų.

"Prekiauti vaistais leidžiama tik vaistinėse. Nežinia, iš kur jie apskritai atvežti. Turguje pardavinėti galima tik papildus", – aiškino A.Gasiūnas.

Už prekybą vaistais turguje gresia bauda nuo 500 iki tūkstančio litų ir vaistų konfiskavimas.

Įsigyti vaistų nuo peršalimo ir gripo klaipėdiečiai vyksta ir į Sovetską. Užvakar į Rusiją važiavusią Birutę nustebino žemos vaistų kainos, lyginant su pardavinėjamų Lietuvoje.

Moteris pasakojo, jog už tokią arbatą, kaip "Theraflu", mokėjo 5 litus, priešvirusinius vaistus "Antigripin maximum" – 12 litų. Pastaruosius moteris paėmė paskutinius.

Žmonės perka ir bakterijas įveikiančius vaistus, kurie kainuoja 6 litus. Pasak Birutės, kurios vyras – medikas, tokios pat sudėties vaistai Lietuvoje kainuoja 46 litus.

Užvakar per Panemunę į Sovetską važiavusi Birutė pasakojo, jog prie pasienio posto laukia daug automobilių. Paprasčiau į Sovetską patekti pėsčiomis.

Lietuvos vaistininkai įspėjo, jog vaistai, kuriais prekiaujama turguje ir Sovetske, nėra legalūs Lietuvoje.

Prekiauti vaistais leidžiama tik vaistinėse. Nežinia, iš kur jie apskritai atvežti. Turguje pardavinėti galima tik papildus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų