Pereiti į pagrindinį turinį

Viešbučiai protestavo tamsoje

2009-06-12 13:48
Viešbučiai protestavo tamsoje
Viešbučiai protestavo tamsoje / N.Jankausko nuotr.

Atostogaujančiųjų pajūryje laukė siurprizas – vakar vakare uostamiesčio viešbučiuose užgeso šviesos, o Palangoje, skambant gedulingai muzikai, pakvipo eglišakėmis.

Pajūrio maitinimo ir apgyvendinimo įstaigos aktyviai palaikė Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos visoje šalyje rengtą akciją dėl nuo metų pradžios įvesto 19 procentų pridėtinės vertės mokesčio. Viešbučiai ir kavinės buvo raginamos nuo 22 iki 23 val. išjungti elektrą pagrindiniuose viešbučių restoranuose.

Uostamiestyje apie akciją lankytojai buvo įspėjami iš anksto – viešbučių ir kavinių langai buvo nusagstyti protesto plakatais, padavėjai ir barmenai pasipuošė specialiais akcijos dalyvio lipdukais.

Viešbutis "Klaipėda", didžiausio svečių srauto sulaukęs pavakare, atvykstančių turistų grupes ramino, kad dėl akcijos jų gyvenimo kokybė viešbutyje nebus prastesnė.

„Žmonės labiausiai klausinėjo, ar veiks liftai, ar kambariuose bus elektra. Raminome, kad niekas viešbutyje elektros neišjungs – nedegs tik šviesa registratūroje, restorane, nebus apšviestas viešbučio fasadas“, – prieš akciją pasakojo „Klaipėdos“ viešbučio apgyvendinimo tarnybos vadovas Arūnas Vaitiškis.

„Radisson SAS“ pardavimų ir rinkodaros vadovas Tadas Mačijauskas taip pat tikėjosi, kad vakaras, praleistas terasoje degant žvakėms, neturėtų svečiams palikti slogaus įspūdžio.

J.Basanavičiaus gatvėje Palangoje prie protesto vakar prisijungė kas antras restoranas ar kavinė. Kai kas lankytojus pasitiko eglišakėmis nubarstytais takais. Kai kuriose kavinėse skambėjo gedulinga muzika.

„Keturiolika procentų išaugo mokesčiai, jei ši akcija nesulauks atsako, Mindaugo karūnavimo dieną sostinės viešbučiai išvis užsidarys“, – apie protesto akciją kalbėjo Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentas Gintaras Sičiūnas.

Pasirūpino: apie protesto akciją viešbučiai savo lankytojus įspėjo iš anksto.

Nerijaus Jankausko nuotr.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų