Pereiti į pagrindinį turinį

Vyras Klaipėdos teismo prašė nebausti sutuoktinės už jo sužalojimą

2012-03-06 05:00
Vyras Klaipėdos teismo prašė nebausti sutuoktinės už jo sužalojimą
Vyras Klaipėdos teismo prašė nebausti sutuoktinės už jo sužalojimą / "Shutterstock" nuotr.

Pasišvaistymas peiliu prieš artimuosius, įstatymo vadinamas pasikėsinimu nužudyti arba sunkus kūno sužalojimas, ne visada baigiasi įkalinimu. Neretai pačios aukos prašo kaltininko nebausti.

Taip atsitiko ir Klaipėdos apygardos teisme nagrinėjant pagėgiškių sutuoktinių Lukošių bylą. Šį kartą į kaltinamųjų suolą sėdo 59 metų Aldona Lukošienė. Nukentėjusysis – jos sutuoktinis Česlovas.

Pernai gegužę girtas vyras kažko trankė kumščiu į stalą ir jau buvo užsimojęs smogti žmonai. Moteris spėjo pagriebti peilį ir jį atkišti. Vyras susvirduliavo ir užgriuvo ant aštrios geležtės. Bent jau taip vėliau pasakojo A.Lukošienė.

Moteris iškvietė greitosios medikus, gelbėti sužeisto vyro gyvybę padėjo ir kaimynystėje gyvenanti gydytoja.

Č.Lukošius liko gyvas, nors peilis perrėžė jam plautį.

Vyras suprato, kad ir pats yra kaltas dėl įvykio, todėl pradžioje tikino, jog jį sužalojo nepažįstami asmenys. O vėliau, kai išaiškėjo visa tiesa, atleido žmonai skriaudą ir prašė pareigūnų jos nebausti.

Moteris yra neįgali, vaikšto su ramentu, išlaiko insulto ištiktą savo brolį, be to, ji atlygino sutuoktinio gydymui išeikvotus ligonių kasų pinigus.

Teismas atsižvelgė į visas aplinkybes ir skyrė A.Lukošienei 2 metų laisvės apribojimo bausmę.

Tą pačią dieną Klaipėdos apygardos teismas paskelbė sprendimą kitoje byloje, kur peiliu prieš sūnėną švaistėsi pusamžis dėdė.

Nuo pat 2006 metų buvo neaišku, ar sūnėną peiliu į nugarą ir kaklą sužalojęs vyras suvokė, ką darė. Tik po kelių psichiatrų ekspertizių paaiškėjo, kad vyras taip pasielgė apimtas persekiojimo manijos.

Tame pačiame name gyvenanti šio vyro sesuo jau seniau pastebėjo, jog brolis keistai elgiasi. Kartą jis buvo užsiminęs, kad kada nors nužudys devynis žmones. Vyras buvo apniktas minties, jog kažkas gviešiasi jo turtų. Baimindamasis įsibrovėlių jis prie savo buto durų statydavo skardines, kad išgirstų, kaip ateina svetimi.

Prieš šešerius metus pas šio vyro seserį atvažiavęs sūnus norėjo patvarkyti ant stogo įrengtą televizoriaus anteną. Giminaitis jį noriai įsileido į savo butą, bet netrukus smogė peiliu į nugarą ir rėžė juo per kaklą.

Laimė, sūnėnas spėjo pasprukti nuo įsiutusio dėdės.

Psichiatrai nustatė, kad kaltininkas jau seniai serga psichikos liga ir savo veiksmų negali kontroliuoti. Teismas pasiuntė jį priverstinai gydyti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų