Pereiti į pagrindinį turinį

Žolę uostamiesčio kiemuose pjaus prieš Vėlines

2012-09-26 18:22
Žolę uostamiesčio kiemuose pjaus prieš Vėlines
Žolę uostamiesčio kiemuose pjaus prieš Vėlines / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Pietinės miesto dalies gyventojai stebisi, kad net ir įsibėgėjus rudeniškiems orams daugiabučių kiemai kaip tikrą vidurvasarį skendi žolėje.

„Mūsų rajonas atrodo taip, lyg žolė būtų nešienauta tris mėnesius. Savivaldybė yra skyrusi lėšų šiems darbams, bet pastebiu, kad namų valdos neskuba jų atlikti“, – kalbėjo gyventojų bendrijos „Rifas“ pirmininkas Juozas Eitutis.

J.Eitutis kelis kartus kreipėsi į namų valdas su prašymu nušienauti joms priklausančius plotus, tačiau išgirdo atsakymą, kad nėra ko jaudintis – žolė bus nurėžta iki lapkričio 1-osios.

„Kokie šienavimai lapkritį? Jau dabar žolė tiek peraugusi, kad sunku įsivaizduoti, kaip ją nupjaus – vaizdas ten klaikus. Pavydu, kad abipus Šilutės plento pievos puikiai nušienautos, prie kitų miesto gatvių sausa žolė net sugrėbta ir išvežta. Tik gaila, kad ne visur tokia tvarka“, – pastebėjo J.Eitutis.

Bendrijos pirmininkas kreipėsi į savivaldybės Miesto tvarkymo skyrių, raštą išsiuntė ir vicemerui.

Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė tikino, kad leidimai trečiam šienavimui mieste yra duoti rugpjūčio paskutinę savaitę.

„Kiek žinome, daugelyje miesto vietų darbai jau baigiami. Namų valdos “Danės būstas„ tikino, kad jau visiškai užbaigė darbus. “Žardės būstas„ pusę darbų įveikė, o Laukininkų gatvės rajone darbai taip pat eina į pabaigą, kaip ir Vitės kvartale. “Debreceno valdose„ žadama šienavimą baigti spalio pirmąją savaitę, nes du trečdaliai darbų yra baigti, eilės laukia ir “Vingio būstas", – aiškino I.Šakalienė.

Pasak skyriaus vedėjos, darbai gali strigti tik dėl to, kad skirtingose valdose darbus atlieka tie patys rangovai.

„Matyt, kol dirbama vienoje vietoje, savo eilės laukia kitos teritorijos. Artimiausiu metu pakontroliuosime, kaip ten sekasi, nešienautų vietų mieste neturėtų likti“, – tikino Miesto tvarkymo skyriaus vedėja.

Vienas šienavimas miesto biudžetui atsieina apie 137 tūkst. litų. Per sezoną suplanuojamos lėšos trims šių darbų etapams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų